Zavřít reklamu

Apple začal v letošním roce opět prodávat iPhone 4, ovšem po méně než čtyřech měsících po obnovení prodeje svého dnes již téměř čtyři roky starého modelu, s prodejem opět končí. Společnost během ledna začala nabízet iPhone 4 v Indii a v dalších zemích s tím, že se telefon zaměří na rozvojové trhy a dokáže na nich zaujmout svoji cenou. Bohužel iPhone 4 se začal prodávat za cenu, kterou média komentovala jako zcela nesmyslnou.

Telefon začal Apple  prodávat za 22 900 rupii, což je zhruba 7500Kč. Problém je v tom, že jako novinku před téměř čtyřmi lety začal Apple v Indii nabízet iPhone 4 za cenu 26 500 rupií. O tři roky později Apple svolil ke slevě celých 3600 rupií, tedy 78€. Je zajímavé, že podle společnosti tedy telefon, který je nejen že čtyři roky starý, ale v současné době již také tři generace starý, snížil svoji hodnotu pouze o 78€. Jak se zdá, tak právě cena byla hlavním předpokladem k tomu, aby bylo obnovení prodeje předem odsouzeno k neúspěchu.

Apple začal v Indii prodávat iPhone 4, za tři roky od představení ztratil podle Applu na ceně jen 78€!

Apple zjistil, že soupeřit s Androidy, které se prodávají za cenu okolo 200 a méně dolarů, nemá příliš velký význam a ani na rozvojových trzích nemůže Apple s iPhone 4 uspět. Další problém je v tom, že iPhone 4 sotva dokáže držet krok s iOS 7, natož pak s iOS 8, která bude letos vydána. iOS 8 totiž nebude iPhone 4 podporovat a tak zákazníci nebudou mít možnost aktualizovat na nový operační systém. Prodej iPhone 4 tedy oficiálně skončil a Apple se bude muset zaměřit na jiné možnosti, jak soupeřit s levnými telefony.

Apple indie

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.