Zavřít reklamu

Mobilný svet sa v súčasnosti zaoberá dvomi novinkami. Jednou z nich je nový, ultra-lacný a špičkový telefón OnePlus One, ktorý sa začne predávať neobvyklým spôsobom. Druhou novinkou je premenovanie Nokie na Microsoft Mobile Oy, čo okamžite vyvolalo diskusie o tom, či sa jedná o správny krok, alebo naopak sa jedná o niečo, čo Nokiu „zabije“ úplne. Nech je už osud Nokie akýkoľvek, s telefónmi Nokia sa budeme stretávať ešte pár rokov.

Háčik je v tom, že Microsoft síce premenoval Nokiu na Microsoft Mobile, no s odkúpením získal licenciu na názov Nokia na ďalších 10 rokov. Tá mu nielen umožňuje predávať aktuálne telefóny pod označením Nokia, ale tiež mu to umožňuje vyrábať nové telefóny Nokia. Je preto celkom možné, že zmena názvov nebude okamžitá a bude trvať ešte pár rokov alebo mesiacov, kým mobilný trh zaplavia prístroje od výrobcu Microsoft Mobile. Lenže spolu so zmenou názvov bude zrejme Microsoft musieť zmeniť názvy produktov.

Už samotná Nokia tesne pred akvizíciou opustila od dlhoročného číslovania telefónov a rozhodla sa dávať telefónom slovné názvy. Príkladom môže byť napríklad Nokia X, Nokia Lumia Icon alebo Nokia Monarch. Práve Monarch by mal byť pomenovaním pre Nokiu Lumia 635 u amerického T-Mobile. Ako sa teda Microsoft rozhodne pomenovať svoje zariadenia, zatiaľ ostáva záhadou. Jedným z tvrdení je, že nové telefóny budú spadať do série Microsoft Surface, čo zároveň podporí predaje tabletov Surface od Microsoftu.

live-nokia-ms-hero
*Zdroj: Fortune

Dnes nejčtenější

.