Zavřít reklamu

HERE Maps, to bola mapová služba, ktorá mala šancu stať sa jednou z najpopulárnejších na App Store. Bohužiaľ po príchode iOS 7 sa aplikácia stretla s veľkým množstvom chýb a tak Nokia nemala na výber a jednoducho sa rozhodla aplikáciu stiahnuť z ponuky. Ale aj napriek tomu, že samotná aplikácia už neexistuje, HERE pre iOS neprestalo existovať. Nokia totiž zverejnila nové pracovné ponuky, ktoré súvisia s vývojom služby HERE Maps pre iOS a Android.

Ako však neskôr objasnil člen vývojového tímu HERE Maps Pino Bonetti, Nokia nemá v pláne vydať novú aplikáciu HERE Maps pre iOS 7. Má však v pláne vyvinúť SDK pre vývojárov, ktorí budú môcť službu implementovať do svojich aplikácií. Menšia Nokia sa tak po predaji mobilnej divízie bude sústrediť na vývoj softvéru, ktorý je pre ňu dnes dôležitý. HERE Maps totiž využíva mnoho spoločností, mimo iného Amazon, Yahoo! a Deutsche Telekom. Rovnako ho môžeme nájsť aj v niektorých GPS systémoch. Vývoj softvéru nielen pomôže zdokonaliť služby Nokie, ale tiež jej umožní rozšíriť jej užívateľskú základňu.

Samotná služba Nokia HERE Maps sa objavila v ponuke iTunes App Store len niekoľko týždňov po tom, ako Apple vydal iOS 6 a užívatelia sa začali hromadne žalovať na nespoľahlivosť služby a na veľké problémy, kvôli ktorým neskôr prišlo o prácu niekoľko pracovníkov Applu, vrátane Scotta Forstalla, zodpovedného za operačný systém iOS. No napriek tomu, že sa aplikácia od Nokie objavila v ponuke iTunes App Store a jeden čas patrila k najsťahovanejším aplikáciám, sa aplikácia udržala v obchode iba rok. Ako neskôr vyhlásil hovorca spoločnosti, na vine bol operačný systém iOS 7, ktorý skazil užívateľský zážitok z používania aplikácie.

brno_nokia_here
*Zdroj: NokiaPowerUser.com

Dnes nejčtenější

.