Zavřít reklamu

Spoločnosť Nokia sa snaží predčasne zaútočiť na plány Applu a preto predstavuje veľmi lacný telefón menom Nokia Lumia 625. Tento telefón spĺňa hneď dva najrozšírenejšie požiadavky dnešných ľudí. Prvým z nich je cena, a druhým z nich je veľký displej. Pri cene 220€ však prichádzajú aj určité obmedzenia a preto tento maxi-telefón so 4,7-palcovým displejom ponúkne iba rozlíšenie 800×480 pixelov. Telefón by sa mal začať predávať u operátorov už začiatkom septembra / září, kedy sa očakáva aj predstavenie iPhone Lite.

Lumia 625 pritom bude spĺňať takmer všetky moderné požiadavky. Okrem veľkej obrazovky by sme sa mali tiež stretnúť s podporou 4G LTE sietí. Telefón ponúkne operačný systém Windows Phone 8, dvojjadrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, 512MB pamäte RAM a 8GB interného úložiska. Na zadnej strane telefónu nájdeme 5-megapixelový fotoaparát s možnosťou nahrávania 1080p videa. Na prednej strane je kvalita fotoaparátu o niečo menšia, jeho fotografie budú mať rozlíšenie VGA, teda 640 x 480 pixelov. Displej je však chránený odolným sklíčkom Gorilla Glass 2, o ktorom sa vraví, že ho Apple použije aj vo svojom iPhone 5S, respektíve pri lacnejšom iPhone Lite.

Pre mňa jedným z najväčších lákadiel na tomto telefón je 2000mAh batéria. Vďaka nej je telefón schopný vydržať na jedno nabitie až 24 hodín hovorov na 2G sieti a približne 15 hodín na 3G sieti. Pokiaľ by ste sa však rozhodli telefón používať iba na počúvanie hudby, na jedno nabitie vás čaká približne 90 hodín počúvania. Pevne dúfame, že Apple aspoň čiastočne dokáže priniesť takúto životnosť batérie aj k svojim telefónom iPhone. Nová Lumia bude dostupná v čiernej, bielej, oranžovej, zelenej a žltej farebnej verzii.

Dnes nejčtenější

.