Zavřít reklamu

Analytik Matt Margolis na svojej stránke zverejnil očakávania na rok 2014. Je jasné, že Apple aj tento rok predstaví novú sériu MacBookov, no ešte nikto zrejme nevie, čo od nich má očakávať. Práve preto zverejnil Margolis svoj vlastný názor a tvrdí, že Apple bude jedným z prvých výrobcov počítačov, ktorí tento rok začnú používať pamäťové moduly DDR4. Tieto nové pamäťové moduly predstavujú výhody pre Apple, ak chce aj naďalej udržiavať trend, že jeho MacBooky ponúkajú prekvapivo dlhú výdrž batérie.

DDR4 moduly však nie sú len energeticky úspornejšie, ale dokážu mať až dvakrát tak vysokú prenosovú rýchlosť ako moduly DDR3. Tie majú maximálnu prenosovú rýchlosť 17 GB/s, zatiaľ čo moduly DDR4 môžu mať maximálnu prenosovú rýchlosť až 34 GB/s. To by do budúcna znamenalo, že Apple predstaví ešte rýchlejšie a výkonnejšie MacBooky a pritom ich môže ešte viac stenčiť oproti dnešným modelom.

Aká je pravdepodobnosť, že Apple použije DDR4 moduly už na konci tohto roka? Trúfneme si povedať, že celkom vysoká. Výrobca pamäťových dodávateľov pre Apple, spoločnosť Micron, totiž vraví, že jej moduly DDR4 sa začnú predávať už do konca roka 2014. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o pamäťové moduly LPDDR, ktoré sa nachádzajú v MacBooku aj v iOS zariadeniach, Margolis očakáva, že Apple použije LPDDR4 čipy aj v budúcich iOS zariadeniach.

lpddr4
*Zdroj: margolismatt.com

Dnes nejčtenější

.