Zavřít reklamu

Vedle pověstí jako jsou hodinky iWatch, Apple HDTV nebo iPad Pro, se do seznamu začalo řadit také zařízení, které prozatím novináři označují jako iAnywhere. Jedná se o zařízení, které by mělo fungovat jako dockovací stanice pro iPhony, iPody touch a iPady, je však také možné, že se bude jednat pouze o softwarovou funkci, kterou Apple dokáže nabídnout i majitelům stávajících zařízení. Vše by mělo fungovat tak, že připojíte své zařízení s operačním systémem iOS do docku, který je připojen přímo k počítači s OS X.

Následně dojde k tomu, že se na displeji počítače zobrazí přímo prostředí iOS, to by mělo být možné zobrazit v klasickém okně a pracovat s ním, jako s jakoukoli jinou aplikací. Vtip je v tom, že podle toho jak se o iAnywhere spekuluje, bude možné pomocí počítače ovládat veškeré aplikace a funkce iOS zařízení. V současné době si to lze do jisté míry představit jako položku iOS v iTunes Apps, kde vidíte v podstatě plochu svého iOS zařízení. Rozdíl bude v tom, že pomoc iAnywhere budete mít možnost ovládat skutečně vše, tedy spustit iOS aplikace přímo pomocí kliknutí myši a tyto aplikace se pak zobrazí přímo na displeji vašeho počítače.

Apple několikrát uvedl, že chce platformy iOS a OS X držet odděleně, což je logický krok vzhledem k tomu, že se již výkon obou zařízení začíná velice přibližovat a běžným uživatelům tak začíná stačit iPad na téměř veškerou práci. S přidáním 64-bit architektury do procesoru Apple A7, je velmi pravděpodobné, že se bude Apple snažit skutečně nabídnout možnost jak ovládat aplikace stejně jako na počítačích a právě dock, který by to umožnil se může stát obrovským hitem. Právě Apple A7 totiž do světa iOS přináší možnost naprogramovat aplikace, které odpovídají svým výkonem těm, které známe ze světa OS X.

Prozatím není moc jasné, zda se bude jednat o softwarovou funkci kterou dokáží používat i stávající zařízení bez nutnosti dokoupit speciální příslušenství nebo se bude jednat o funkci spojenou se speciálním dockem, případně se speciálním iOS zařízením. JP Morgan však odhaduje, že se této novinky dočkáme již během příštího roku a půl. Apple by tak měl navíc přilákat lidi, kteří mají jen zařízení s OS X nebo jen zařízení s iOS, aby si koupili také další zařízení, které tak nabídnou lepší spolupráci.

iAnywhere

*Zdroj: tabletpcreview.com

Dnes nejčtenější

.