Zavřít reklamu

Pryč jsou ty časy, kdy byli jablíčkáři ke zbrusu novým verzím OS Applu nedůvěřiví – tedy minimálně v případě iOS. Ten má totiž nyní – tedy zhruba pět dní po jeho vydání pro veřejnost – na svém iPhonu, iPodu touch a iPadu (skrze jeho odnož iPadOS 14) podle analýzy analytické společnosti Mixpanel nainstalováno neuvěřitelných 26 % uživatelů s kompatibilním zařízením. To je výrazně více než v případě loňského iOS 13. 

Zatímco se iOS 14 dostal po pěti dnech na více než čtvrtinu kompatibilních zařízení, iOS 13 se podle Mixpanelu dostal v loňském roce za stejné období na “pouhých” zhruba 20 % z nich, což je s ohledem na obrovské množství iPhonů, iPodů touch a iPadů ve světě relativně málo. Menší zájem o něj lze přičítat zejména malému počtu novinek, které “třináctka” oproti letošní “čtrnáctce” přinesla. Přeci jen, v iOS 14 jsou pro uživatele velmi lákavé widgety, přepracované rozhraní oznamující příchozí hovor, možnosti zvolit si vlastní výchozí prohlížeč či mailový klient nebo použití funkce Obraz v obraze. 

Mixpanel tvoří své statistiky z dat, která získává přes své SDK sady implementované na obrovském množství webů po celém světě, kvůli čemuž je jasné, že nejsou jeho odhady zcela přesné. V minulosti se nicméně ukázalo, že se jeho metrika vždy té oficiální od Applu velmi blíží, takže se s 25% podílem iOS 14/ iPadOS 14 ve světě iOS rozhodně dá počítat. Na potvrzení si nicméně budeme počkat až na samotný Apple, který vcelku pravděpodobně svou verzi statistiky též v brzké době odhalí. 

Přijetí iOS 14
Zdroj: Mixpanel

Dnes nejčtenější

.