Zavřít reklamu

Vývoj hodiniek iWatch vyzerá skutočne problémovo a môžeme povedať, že pôjde o zrejme najkomplikovanejšie zariadenie, akým sa v posledných rokoch museli inžinieri z Cupertina zapodievať. Zahraničný server The Information získal od svojich zdrojov informácie, že ani na začiatku roku 2014 nedokážu inteligentné hodinky naplniť očakávania spoločnosti a taktiež dochádza k zmenám v ich vývojom tíme. Že je vývoj a výroba hodiniek iWatch problémová, svedčí aj nedávne tvrdenie serveru DigiTimes.

Hlásenie s problémami tentoraz nevyzerá, že by bolo veľmi obsiahle. Reportérka Jessica Lessin zverejnila prakticky tri dôležité informácie, ktoré svedčia o tom, že sa do predstavenia hodiniek môže ešte veľa vecí zmeniť. Hneď na úvod to sú informácie o displeji a batérii. Vývojársky tím iWatch zvažuje použitie displejov s novšou technológiou, keďže súčasné prototypy majú problém s výdržou batérie. Práve u takého zariadenia, akým sú hodinky, je výdrž batérie na prvom mieste. Apple chce dosiahnuť 5 dní používania na jedno nabitie, teda rovnaký čas, aký vydržia na jedno nabitie hodinky Pebble. Správy na začiatku minulého roku vraveli o tom, že vtedajší prototyp iWatch vydrží na jedno nabitie len dva dni.

Ďalšia vec, ktorá sa udiala vrámci vývoja iWatch, je pozastavenie výroby súčiastok pre prototypy. Nie je známe, či to má na svedomí práve zdĺhavý vývoj alebo jednoducho Apple plánuje zmeniť dodávateľa. Zmena dodávateľov je uňho celkom bežná vec a zatiaľ čo v prvých iPadoch mini boli použité displeje len od dvoch výrobcov, neskôr sa k ním pridal aj tretí. Nakoniec sa dozvedáme, že Apple opustil vývojár Bryan James. James v minulosti pracoval aj na prehrávačoch iPod a so spoluzakladateľom spoločnosti Nest, Mattom Rogersom, získal pre Apple patent na prístroj podobný hodinkám. Podľa správ prestúpil do spoločnosti Nest, ktorá je autorom rovnomenného inteligentného termostatu.

iWatch2
*Zdroj: BusinessInsider

Dnes nejčtenější

.