Zavřít reklamu

Tým společnosti Apple vytvořený pro práci na projektu iWatch začíná pomalu ale jistě ukazovat, jakým směrem se Apple při vývoji inteligentních hodinek vydá. Ostatně o členech týmu si můžete přečíst v samostatném článku přímo zde. Jedním z členů projektu iWatch je také Nancy Dougherty, která byla původně vědcem a vývojářem ve společnosti Sano Inteligence. Business Insider nyní přinesl informace o projektu Sano, který společnost vyvinula. Jedná se o způsob monitorování krve, pomocí transdermální náplasti, která je bezbolestná.

Ve fázi prototypu, který naposledy společnost předvedla v roce 2012, byla tato náplast cítit na ruce jako smirkový papír. Zajímavé je, že jakmile se náplast přilepila na ruku, bylo možné sledovat vše, co nyní vyhodnocují v základním měřítku laboratoře. Samozřejmě nebylo možné provést kompletní laboratorní testy, ovšem uživatel měl okamžitý přehled na hladinou krevního cukru, funkcí svých ledvin a elektrolytové rovnováze, díky které je možné měřit hladinu sodíku v krvi a sní spojené případné problémy.

Na projektu náplasti Sano se Nancy Dougherty podílela skutečně zásadním způsobem a její odchod k Applu byl pro společnost obrovskou ztrátou. Právě Nancy totiž byla zodpovědná za konstrukci, testování, přenos dat a integraci do analytických systémů, což jsou samozřejmě pro celý projekt zásadní věci. Sestavení týmu, který však své hlavní a zdá se že klíčové osobnosti získal až v loňském roce, naznačuje o projektu iWatch také něco, co se patrně fanouškům společnosti líbit nebude.

Když vezmeme v úvahu, co vše by Apple mohl do iWatch použít a jaké osobnosti pro vytvoření projektu získal, je velice nepravděpodobné, že bychom se setkali s iWatch již v letošním roce. Apple se patrně soustředí na skutečně revoluční produkt, který ohromí svět stejným způsobem, jakým to dokázal iPhone v roce 2007. Samotný Business Insider usuzuje, že by Apple mohl iWatch představit v lednu 2015. Pokud se totiž na iWatch podíváme z pohledu týmu lidí, které Apple najal, je patrné, že chystá projekt který bude naprosto odlišný od všeho, co je nyní k dispozici, naprosto revoluční a dovolím si použít slovo úžasný. Stejná slova ve svém vyjádření na adresu iWatch používá také Business Insider a nebojím se je použít taktéž.

toddham_iwatch_all

*Koncept iWatch vytvořený Toddem Hamilltonem.

 

Dnes nejčtenější

.