Zavřít reklamu

Vianoce sú tu a viacerí naši čitatelia alebo ich známi môžu pod stromčekom nájsť svoje prvé iOS zariadenie. Či už sa jedná o iPad, iPod touch alebo nebodaj najnovší iPhone, určite sa jedná o veľmi pekný darček, ktorý poteší. Proces vybalenia a nastavovania necháme plne na vás, predsa len sa jedná o celkom peknú činnosť. No neskôr sa dostanete k možnosti vytvoriť si Apple ID, kde už Apple od vás vyžaduje, aby ste mu zdelili číslo vašej kreditnej karty. Nie každý však chce zdieľať svoje súkromné dáta a práve preto sa u nás môžete dočítať, ako si vytvoriť bezplatné Apple ID.

Vytvoriť bezplatné Apple ID je možné vykonať na počítačoch so systémom Windows alebo OS X. K tomu potrebujete aplikáciu iTunes, ktorú si môžu používatelia PC stiahnuť v odkaze priamo tu. Pretože budete s vysokou pravdepodobnosťou používať najnovšiu verziu iTunes, rozhodli sme sa napísať návod na vytvorenie bezplatného Apple ID vo verzii iTunes 11.

  1. V obchode iTunes Store navštívte sekciu App Store a to z toho dôvodu, že zatiaľ čo hudba je spoplatnená, množstvo aplikácií je dostupných bezplatne – obzvlášť teraz cez vianočné sviatky. Zvoľte si teda podaktorú hru či aplikáciu, ktorá je dostupná zadarmo, napríklad Facebook a aj keď ešte nemáte vytvorený vlastný profil, kliknite na tlačítko „Free“, po ktorom vás iTunes požiada o prihlásenie sa k Apple ID.
  2. V dolnej časti vyskakovacieho okna sa nachádza tlačítko Create Apple ID. Kliknite naň a riaďte sa pokynmi na obrazovke. Neskôr sa dostanete k hlavnému bodu registrácie, k zadaniu vašich údajov. Zadajte teda vaše meno, priezvisko a ďalšie údaje. Keď už ste vyplnili všetky informácie, nastal čas na tlačítko Next.
  3. Práve ste sa dostali k spôsobu platby. Okrem bežných možností, ktorými sú rôzne typy kreditných kariet, sa tu objavuje aj položka None, čiže Žiadny. Pretože sa jedná o bezplatnú aplikáciu a vy nechcete Applu posielať informácie o vašej karte, vyberte práve túto možnosť. Nakoniec je čas zadať vašu adresu. Nemáte sa však čoho obávať, Apple vám na vašu adresu nikdy nič nepošle. Spoločnosť totiž s vami bude komunikovať výhradne e-mailom.
  4. Nakoniec už len stačí potvrdiť vytvorenie vášho Apple ID pomocou správy, ktorú vám Apple poslal na váš e-mail.
itunes-register3

Dnes nejčtenější

.