Zavřít reklamu

Podle údajů od společnosti Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), která se zabývá analýzou trhu, je Space Gray nejprodávanějším iPhone 5s na trhu. Mezi svými kolegy, tedy iPhone 5s Gold a Silver je iPhone 5s Space Gray dokonce tak oblíbený, že mu patří 43% podíl na trhu mezi všemi iPhone 5s. Je však velmi důležité dodat, že společnost Apple nedokázala vyrobit dostatek zlatého a stříbrného iPhone 5s a tak za oblibu barvy zřejmě může také fakt, že pokud v současné době chcete koupit iPhone 5s, jediná barva kterou pravděpodobně seženete je právě Space Gray. Lidé kteří tedy nechtějí na nový iPhone čekat, si příliš vybírat nemohou a musejí koupit Space Gray.

Pokud se i přes tuto skutečnost podíváme na podíl stříbrné a zlaté barvy, pak stříbrnou barvu vlastní 30% všech spotřebitelů, kteří mají iPhone 5s a zlatou pak 27%. Zlatá barva, která je skutečnou novinkou je tedy alespoň prozatím barvou s nejmenším podílem na trhu. To je však způsobeno již zmíněnými okolnostmi.

To v případě iPhone 5c jsou informace od CIRP mnohem průkaznější. Plastových iPhonů je dostatek ve všech barvách a tak zákazníky ke koupi konkrétní barvy motivuje skutečně jen obliba dané barvy, nikoli nedostatek ostatních modelů. Nejoblíbenější barvou u iPhone 5c je modrá, která tvoří 27% všech prodaných iPhone 5c. V těsném závěsu za ní je bílá s 25% podílem na trhu iPhone 5c, následována zelenou s 21%, růžovou s 20% a žlutou s 7%. Růžová barva je pak preferována převážně u ženské části uživatelů, zatím co muži překvapivě preferují bílý model, modrý model se pak setkává se zhruba stejným zájmem ze strany žen i mužů.

iphone_5c_vs_iphone_5s

iphone5s-gallery1-2013
iphone5s-gallery2-2013
iphone5c-gallery2-2013
iphone5c-gallery1-2013

*zdroj:macrumors.com

Dnes nejčtenější

.