Zavřít reklamu

Apple rozpoutal zlatou horečku, ta se tentokrát neodehrává s krumpáčem v rukou ale u rýsovacích prken designérů, kteří se snaží představit nové příslušenství pro iPhone 5s Gold. Celý ekosystém navázaný na společnost Apple, který zahrnuje vývojáře, výrobce příslušenství, specializované servery, magazíny a mnoho dalšího, vydělává ročně miliardy dolarů a každá změna, kterou Apple udělá se okamžitě projevuje také na celém trhu výrobců příslušenství.

Zřejmě nejzásadnější novinkou v posledních letech pro výrobce příslušenství byl příchod Lightning konektoru, díky kterému musely ty největší společnosti na světě v oblasti příslušenství okamžitě zareagovat a připravit nové produkty, které jsou s Lightning konektorem kompatibilní. Vznikly však také zcela nové projekty, které například promění váš 30pin dock konektor na Wi-Fi nebo Bluetooth, přes které můžete přehrávat zvuk pomocí AirPlay. Nyní přichází Apple opět se změnou, se změnou v barvě svého iPhone 5s. Výrobci příslušenství okamžitě reagují a chtějí pro iPhone 5s Gold představit co největší počet příslušenství, které bude ladit s barvou nového iPhone.

Je zajímavé sledovat jak se jednotlivé společnosti se změnou vypořádávají a jak zatím co jedni pouze zařazují do nabídek nové barvy již stávajících produktů, jiní se snaží pojmout iPhone 5s gold jako luxusní produkt a představit pro něj zcela nové příslušenství. Apple je zkrátka fenomén a jakákoli změna, kterou společnost udělá má dopad na tisíce společností po celém světě, které s Apple více či méně souvisí.

juicies+gold-iphone5s-640x552

 

*Fotografie: kickstarter.com – projekt Elemount a projekt Juicies+

Dnes nejčtenější

.