Zavřít reklamu

Zatím co v mnoha oblastech se snaží Apple vymanit ze spárů Samsungu na kterém je do velké míry závislý při výrobě komponent pro své produkty, existuje oblast ve které to podle všeho nebude mít společnost vůbec snadné. Samsung zkrátka umí vyrábět displeje, které nejen že splňují velmi přísná kritéria Applu, ale Samsung jich navíc jako jedna z mála společností dokáže vyrábět skutečně ohromné množství. A tak není divu, že místo toho, aby se Apple snažil od Samsungu co nejvíce odpoutat a začal využívat jiné dodavatele, podle společnosti NPD DisplaySearch je tomu přesně naopak a Apple ještě zvýšil odběry displejů od konkurenčního Samsungu.

Podle analytiků zatím co Samsung dodal v prvním čtvrtletí letošního roku Applu 2,3 milionů kusů displejů pro 9,7″ iPad, ve druhém čtvrtletí letošního roku to již bylo více než 4,1 milionů kusů. To znamená pro Samsung téměř 80% nárůst během tří měsíců.

NPD DisplaySearch se taktéž domnívá, že Samsung bude hlavním dodavatelem Retina displejů pro zatím nepředstavený iPad mini 2. generace s 7,9″ displejem. Zatím co u současné generace je za většinu displejů zodpovědná společnosti LG, u příští generace by se měla situace radikálně změnit. Ani NPD DisplaySearch však neodhaduje, zda Apple skutečně představí iPad mini s Retina displejem již nyní nebo si na vysoké rozlišení budeme muset počkat až do v pořadí třetí generace tohoto tabletu.

iPad_Mini_2

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.