Zavřít reklamu

Možno ste si mysleli, že Steve Jobs len veľmi výnimočne prispieval na charitu, ak vôbec niekedy prispieval. Anonymita sa však nemôže udržať pridlho a magazín The New York Times priniesol pomerne zaujímavú informáciu, podľa ktorej rodina zakladateľa Applu prispievala na pomoc viac ako 20 rokov, anonymne. Väčšinu finančnej pomoci však môžeme aj naďalej prisudzovať vdove po zosnulom vizionárovi, Laurene Powell Jobsovej.

Powell Jobsová je zakladateľkou nadácie Emerson Collective, ktorej cieľom je zabezpečiť finančnú pomoc prisťahovalcom, ako aj dopomôcť týmto ľuďom postúpiť na vysokú školu. Rodina Steva Jobsa však drvivú väčšinu peňazí, ktoré darovala na charitu, darovala anonymne. Výnimkou sú prípady, kedy Steve Jobs akceptoval spoluprácu so spevákom Bonom a dopomohol tak k vytvoreniu edície Product(RED). Steve Jobs však v mene Applu daroval finančnú pomoc aj Haiti a Japonsku po tom, ako tieto dve krajiny postihli ničivé zemetrasenia.

V tomto (RED) bola dokonca podpora charitatívna pomoc tak intenzívna, že podľa Bona je Apple najväčším prispievateľom GFATM, Globálneho fondu pre boj proti AIDS, tuberkulóze a malárii. Apple podporil tento fond od roku 2006 desiatkami miliónov dolárov a podľa speváka je Jobsova pomoc neoceniteľná. Charitatívna činnosť zo strany rodiny Jobsovej pokračuje ďalej a toho dôkazom môže byť nedávny rozhovor New York Times, podľa ktorého sa Laurene Powell Jobsová začína intenzívnejšie venovať svojej nadácii.

*Zdroj: The New York Times

Dnes nejčtenější

.