Zavřít reklamu

Nový CEO společnosti Apple Tim Cook včera zavedl první z inovací, které by po svém příchodu do funkce rád prosadil. Bývalý CEO Steve Jobs totiž před několika lety prohlásil, že společnost Apple jako taková nebude přispívat žádné charitativní organizaci, dokud se jí na trhu nepovede lépe. Své stanovisko však nezměnil ani po tom, co se Apple stal jednou z nejhodnotnějších společností na světě a charitativní příspěvky nakonec smetl pod koberec. Situace se tak změní až po příchodu Tima Cooka do funkce CEO.

Pod jeho taktovkou totiž Apple včera představil nový charitativní program, prostřednictvím kterého budou zaměstnanci Applu přispívat na charitu ročně až 10 000 USD ze svých platů. Program představil samotný Tim Cook prostřednictvím emailu, který zaměstnancům rozeslal:

Týme
Jsem velice šťastný, že vám mohu oznámit spuštění našeho charitativního programu. Jsme inspirováni štědrostí našich kolegů a společností, s nimiž spolupracujeme. Každý zaměstnanec bude nyní moci přispět dobré věci až do výše 10 000 USD ročně. Tento program bude zatím pouze pro USA, nicméně v brzké době jej plánujeme rozšířit i do dalších zemí.
Děkuji vám všem za to, jak tvrdě pracujete abyste změnili svět. Také vám děkuji za váš případný zájem přispívat charitě. Jsem nesmírně hrdý, že mohu být součástí tohoto týmu.

Tim

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.