Zavřít reklamu

Po snahe predbehnúť Apple v oblasti rozlíšenia displeju mobilného telefónu sa Samsung rozhodol previesť boj aj na trh notebookov. Len v minulom týždni Sharp oficiálne predstavil svoje prvé displeje, ktoré výraznejšie prekonávajú hustotu pixelov u Retiny na MacBooku Pro. Správa o týchto displejoch navyše behom pár minút rozpútala špekulácie o tom, či hodlá podaktorý z dostupných displejov používať aj u MacBooku Air s Retina displejom, ktorého ohlásenia sa môžeme, ale aj nemusíme dočkať na WWDC 2013.

Samsung prezentoval svoje nové displeje na veľtrhu Display Week 2013 vo Vancouveri. Aj keď sa v tomto prípade nejednalo o veľmi širokú škálu displejov, spoločnosť ohlásila hneď dva kľúčové displeje, jeden pre tablet a druhý pre notebooky. Prvým displejom je dotykový 10.1-palcový LCD displej s rozlíšením 2560 x 1600 bodov, teda rozlíšením, ktoré v súčasnosti ponúka 13-palcový MacBook Pro.

Druhý displej však môže byť veľmi kľúčový pre Apple a jeho budúce produkty. Samsung totiž predstavil 13.3-palcový LCD displej s rozlíšením 3200 x 1800 bodov pri hustote 276 ppi, pričom počet pixelov na výšku je presne dvojnásobný oproti tomu, ktorý ponúka 13.3-palcový MacBook Air s rozlíšením 1440 x 900 pixelov. Pretože Apple definuje svoje Retina displeje ako štvornásobne hustejšie oproti svojim predchodcom, je veľmi možné, že by Apple mohol použiť u údajne pripravovaného MacBooku Air s Retina displejom práve displeje od Samsungu, ktorý už v súčasnosti vyrába displeje pre MacBook Pro s Retina displejom. Juhokórejská spoločnosť navyše tvrdí, že nový displej je energeticky úspornejší až o 30 percent oproti terajším, vďaka čomu už spomínaný nový Air nemusí byť hudbou ďalekej budúcnosti.

retina-macbook-air-6

Dočkáme sa na WWDC 2013 ohlásenai MacBooku Air s Retina displejom? (Foto: Gizmag)

*Zdroj: The Verge, BusinessWire

Dnes nejčtenější

.