Zavřít reklamu

Analytik spoločnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo aj naďalej tvrdí, že sa Apple tento rok vydá cestou 4-palcových displejov a vo svojej novej správe bližšie predstavil plány týkajúce sa tohtoročného lineupu telefónov iPhone, pričom dva z nich by mali byť predstavené v priebehu tohto roku. Podľa nového hlásenia to vyzerá, že Apple definitívne opustí staršie zariadenia s 3.5-palcovým displejom a ich pozíciu nahradí iPhone 5 a jeho lacnejšia verzia. Zároveň je v tomto roku očakávaný iPhone 5S, ktorý by mal byť pravdepodobne len hardvérovou aktualizáciou minuloročného modelu.

Kuo sa však zameral najmä na lacnejší iPhone, ktorý by podľa jeho slov mal byť aj naďalej len variant iPhone 5 v plastovom tele, šlo by tak o zariadenie s 4-palcovým Retina displejom a procesorom Apple A6. Zároveň potvrdzuje tvrdenia serveru iLounge, ktorý tvrdil, že lacnejší variant iPhone 5 ponúkne dizajnové prvky iPod Classic a iPod Touch. Kuo však odhalil celkom zaujímavé detaily týkajúce sa spomínaného plastového obalu. Spomína totiž, že Apple prinesie iPhone hneď v niekoľkých farebných variantoch, ktorých počet sa odhaduje na 4 až 6, identických s farbami prehrávačov iPod. Vzhľadom k tomu, že jediným zariadením s takýmto počtom farieb je nový iPod touch, myslíme si, že sa Apple rozhodne ponúkať zariadenie vo verzii čiernej, bielej, modrej, žltej a ružovej. Ostatné dva modely sú dostupné až v siedmich farebných variantoch, pokiaľ nepočítame edíciu Product (RED).

iphone-2013

Telo by malo byť podľa analytika zložené z kombinácie laminátu a supertenkého plastu, ktorého hrúbka by sa mala pohybovať na úrovni 0.4 až 0.6 milimetra, pričom hrúbka bežného plastového krytu sa pohybuje na úrovni 0,7 až 1 milimetra. Vzhľadom k tomu, že Apple použije plast, očakáva sa, že zariadenie bude o niečo hrubšie oproti bežnej, plnohodnotnej verzií iPhone 5. S použitým materiálom však bude prístroj v porovnaní s bežným plastom nielen tenší a ľahší, no zároveň bude odolnejší proti poškodeniu. K produkcii telefónu bude dochádzať v továrniach Foxconnu, o výrobu sa však postará Pegatron.

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.