Zavřít reklamu

Šéfredaktor Jeremy Horwitz zo serveru iLounge pred pár hodinami priniesol celkom obsiahle informácie o pripravovanom lacnejšom variante iPhone 5, ktorý by mal na trh prísť spolu so zvažovaným iPhone 5S a zrejme by mal vystriedať v súčasnosti dostupný model Apple telefónu, ktorý po vyše piatich rokoch od uvedenia prvého modelu priniesol kombináciu skla a hliníku ako použitého materiálu u prístroja. Horwitz sa otázkou tohtoročných iOS zariadení zaoberal už koncom minulého týždňa, kedy priniesol množstvo zaujímavých informácii o očakávanom iPhone 5S, iPhone + a oboch iPadoch.

Kým doteraz boli na internete dostupné len špekulácie od analytikov, rôzne rendery a ďalšie ničím nepodložené fakty, iLounge prináša prvé podrobné informácie týkajúce sa najmä vzhľadu očakávaného lacnejšieho zariadenia, ktoré by malo byť určené najmä na rozvíjajúci sa trh, no po tom, čo som si zhrnutie informácii od zahraničného šéfredaktora prečítal, nehanbil by som sa do zaobstarať si miesto súčasného iPhone 5 či pripravovaného 5S práve toto plastové zariadenie. Plastové telo však nie je veľkým obmedzením a telefón bude naďalej plnohodnotným iPhone, iba v lacnejšom prevedení. Hardvér i 4-palcový Retina displej s rozlíšením 1136 x 640 ostávajú, výrazne sa však zmení dizajn.

iphone5-1

Ako Horwitz vo svojom najnovšom článku tvrdí, lacnejší variant jablčného telefónu prinesie pomerne zaujímavú kombináciu dizajnových prvkov iPhone 5, najnovšieho iPodu touch a dokonca aj iPodu Classic, čím sa zhodou náhod v prípade pravdivosti tejto informácie vyplní moja predstava o jednej z budúcich generácií iPhone, akú som si predstavoval prakticky od príprav iPhone 4S a aká by pre mňa vzhľadom k problémom s rukou len prospela a podporila ma k tomu, aby som moje dlhoročné 3GS vystriedal za novší stroj. Predná strana zariadenia bude prakticky totožná s iPhone 5, líšiť sa však bude rozdielom pol milimetru vo výške a šírke, za ktorý môže práve prítomnosť plastov. Ovládacie prvky hlasitosti sa teraz budú výrazne ponášať na tie z iPod touch, 3GS a iPad mini ako na tie, ktorými Apple osádzal svoje telefóny v priebehu posledných troch rokov. Rozpoloženie kamery iSight a jej prvkov je podobné tomu na iPode touch, odlišuje sa kruhovým otvorom pre mikrofón miesto oválneho, aký v súčasnosti ponúka ako iPod, tak aj iPhone.

iphone5-3

Spodok telefónu je teraz akýmsi hybridom iPhone 5 a najnovšieho iPodu touch, pričom sa zväčša podobá práve na spomínaný multimediálny prehrávač. Na spodnej strane prístroja teraz nájdeme 3.5mm audio jack s mikrofónom v jeho blízkosti, Lightning konektor sprevádzaný dvojicou drobných skrutiek a štyrmi dierkami tvoriacimi mono reproduktor, identický s tým, ktorý Apple použil u najnovšieho iPodu s iOS. V konečnom dôsledku tak dizajn skombinuje tri populárne zariadenia a osadí ich plastovým telom, čo sa odrazí i na hrúbke – iPhone 5 s novým dizajnom bude o milimeter hrubší v porovnaní so súčasným modelom.

iphone5-4

iphone5-2

*Zdroj: ilounge.com

Dnes nejčtenější

.