Zavřít reklamu

Koncom pracovného týždňa opäť nahliadneme do portfólia údajných budúcich produktov Apple. Šéfredaktor zahraničného serveru iMore priniesol nové, zaujímavé informácie o pripravovaných produktoch spoločnosti Apple, ktoré by sa údajne mali dostať do predaja už v priebehu tohto roku. Nové reči zatiaľ nie sú ničím a nijak potvrdené, no bol to práve server iMore, ktorý priniesol niekoľko presných predpovedí už v minulosti a je možné, že sa Rene Ritchie nemýli ani teraz. Apple by podľa neho mal predstaviť až 7 nových produktov, ktoré využívajú systém iOS alebo jeho alternatívy.

iWatch, iTV

Prvými dvoma produktami v Ritchieho predpovedi sú inteligentné hodinky iWatch a údajný, dnes bájny televízor Apple iTV. Podobne ako zahraničnému šéfredaktorovi, aj nám sa zdá projekt inteligentných hodiniek pravdepodobný a jeho príchod na trh očakávame už v priebehu tohto roka. Redaktor si však nie je istý televíziou iTV, ohľadom ktorej tvrdí, že dnes nie je isté, či pôjde o budúcu generáciu Apple TV, alebo úplne nový televízor so systémom iOS od tejto spoločnosti.

apple_tv_2012_interface-500x308

iPhone 5S, väčší iPhone, lacnejší iPhone

Aj keď nie je isté, či sa väčší a lacnejší iPhone na trhu vôbec objavia, jedno je isté. Tento rok sa dočkáme ďalšej, v poradí už siedmej generácie iPhone. Telefón by mal niesť pomenovanie iPhone 5S a mal by byť len spomínaným updatom pôvodného iPhone, pričom jeho predstavenie je odhadované na leto 2013 mnohými analytikmi a servermi. Projekt väčšieho iPhone je stále len prototypom, mal by disponovať 5-palcovým displejom, ktorý by mal pravdepodobne to isté rozlíšenie ako iPhone 5, teda 1136 x 640 bodov. Vo výhode by boli predovšetkým vývojári aplikácii, ktorí by nemuseli prispôsobovať svoje aplikácie pre ďalšie rozlíšenie. Čo sa týka lacnejšieho iPhone, Richie sa domnieva, že Apple zmení svoju marketingovú stratégiu a tento rok predstaví nový, lacnejší model iPhone.

iPad 5. generácie, iPad mini 2. generácie

Apple tento rok predstaví piatu generáciu veľkého iPadu a druhú generáciu malého iPadu, iPadu mini. 9.7-palcový model nadobudne nový dizajn, ktorý bude identický so vzhľadom prvej generácie iPad mini, a teda bude tento prístroj menší ako všetky doterajšie generácie recolučného tabletu. Očakávať môžeme opäť výkonnejší hardvér a kvalitnejší Retina displej, ktorý si však zachová rovnaké rozmery a rozlíšenie 2048 x 1536 bodov. Toto isté rozlíšenie máme očakávať aj od druhej generácie iPad mini, v ktorom teraz nájdeme hardvér štvrtej generácie veľkého iPadu, teda procesor Apple A6X a pravdepodobne 1GB RAM

ipad5-7

Softvér

Šéfredaktor portálu iMore tvrdí, že by sa Apple mohol v priebehu budúcich rokov začať orientovať viac na softvér ako neustále navyšovanie výkonu zariadenia. Preto si myslí, že v priebehu budúcich dvoch rokov sa Apple bude sústrediť najmä na iOS 7, iOS 8, služby iCloud a Siri.

*Zdroj: iMore.com/p>

Dnes nejčtenější

.