Zavřít reklamu

Špekulácií o novej generácii Apple TV bolo tento týždeň viac ako dosť a dá sa povedať, že sa o nej vravelo viac ako kedy predtým. Dôvodom týchto rumorov bolo najmä vydanie aktualizácie pre doposiaľ nevydanú Apple TV s procesorom A5X, zmienky o zariadení so 128GB úložiskom a zverejnenie nákresov prístroju, ktorý je až o pol centimetra menší ako súčasný model. I keď sa podľa oficiálneho tvrdenia malo jednať len o tichú aktualizáciu stávajúcej generácie, magazín Bloomberg priniesol informáciu, podľa ktorej by sa Apple TV mala už v tomto polroku dočkať pridania aplikácie HBO Go.

Portál sa odvoláva na tvrdenia dvoch nemenovaných zamestnancov, podľa ktorých mal Apple začať prejednávať s Time Warner Inc. podmienky užívania predplatnej on-demand služby HBO Go, ktorá ponúka prístup k stovkám rôznych filmov a televíznych relácii, vďaka čomu by mohol Apple posilniť predaje svojho set-top boxu, ktorý už v súčasnosti poskytuje niekoľko zaujímavých filmových služieb vrátane Netflix a Hulu Plus. Zároveň sa spoločnosť snaží konkurovať Microsoftu, ktorý poskytuje prístup k HBO Go už niekoľko týždňov na svojom Xbox 360.

HBO Go zároveň bude prvou službou na Apple TV, ktorá bude vyžadovať overenie predplatného. Aplikácia je v súčasnosti dostupná pre iPad a iPhone a našu recenziu si môžete prečítať v článku HBO Go: za 79Kč získáte kompletní přístup do filmotéky HBO.

*Zdroj: Bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.