Zavřít reklamu

Prakticky len vyše dva mesiace po vydaní iPhone 5 sa na internete začali objavovať prvé zmienky o budúcej generácii tohto telefónu, ktoré odštartovali zverejnením fotografie upraveného šasi aktuálnej verzie jablčného telefónu. O pár dní sa svetu ohlásil analytik Peter Misek, ktorý prehlásil, že ďalší model prinesie okrem nového hardvéru tiež menšiu revolúciu v podobe viacerých farebných variácii, a dnes tento výrok doplnil ďalší významný analytik, Brian White. Ten však tvrdí, že by prístroj mohol byť dostupný aj vo viacerých rozmerových podobách.

Nový report týkajúci sa budúcej generácie telefónu iPhone, v súčasnosti neoficiálne známej ako iPhone 5S, podal analytik spoločnosti Topeka Capital Markets Brian White. Ten sa už v minulosti vyjadril k akciám Apple, o ktorých tvrdil, že sa im ku koncu roku 2012 podarí presiahnuť magickú hranicu 1000 dolárov za kus. Predpoveď však nebola úspešná a akcie klesli z historického maxima $704 len na 510 amerických dolárov, za čo môže aj predaj veľkého množstva priamo z vedenia Apple.

„Naše kontroly naznačujú, že budúci iPhone ponúkne zákazníkom väčší výber. To znamená rozšírenie farebných variácii a veľkostí obrazovky pri budúcom iPhone (pravdepodobne pomenovanom iPhone 5S), o ktorom si v súčasnosti myslíme, že k jeho vydaniu dôjde v Máji / Júni s odštartovaním výroby prvých modelov už v Marci alebo Apríli. Aj keď Apple ponúka 4-palcový displej u iPhone 5 a 3,5-palcový u iPhone 4S a iPhone 4, spoločnosť nikdy neponúkala viaceré veľkosti obrazovky pre jeden model. Veríme, že ďalší iPhone by toto mohol zmeniť a spolu s týmto krokom by umožnila Apple preniknúť na ďalšie trhy, ako napríklad čínsky či indický. V rovnakom čase by Apple mohol tiež odhaliť obrazovku väčšiu ako tú, ktorú priniesol nedávno predstavený iPhone 5 so 4″ displejom.“

Samozrejme sa naskytuje i teória, že Apple spolu s novšími modelmi iPhone mohol predstaviť i menší a lacnejší variant, ktorý by mohol, ale aj nemusel ponúknuť plnohodnotné prostredie systému iOS.

iPhone-5S-colors-teaser-001

Zdroj: MacRumors (odkaz)

 

Dnes nejčtenější

.