Zavřít reklamu

Když je vám 26 let a na kontě máte sto milionů dolarů, už vás nemotivují peníze, musíte mít cíl, sen, zkrátka něco za čím jdete. Steve Jobs chtěl měnit svět a inovovat jej vším co dělal. V životě Steva Jobse jsou v podstatě tři velké projekty, co se práce týká. Prvním je samozřejmě Apple, který koupil Jobsův druhý projekt NeXt a v neposlední řadě pak společnost Pixar. O tom, že Jobs vše dělal skutečně s cílem změnit svět svědčí také následující video, které se objevilo na serveru YouTube. Video obsahuje záznam Steva Jobse z roku 1995 na konferenci SIGGRAPH 95, tedy na konferenci počítačové grafiky a animace.

Steve Jobs mluvil na konferenci jako majitel společnosti Pixar, společnosti která se původně zabývala vývojem software pro počítačovou animaci, jenž by bylo možné použít ve filmovém průmyslu. Když však Pixar software konečně vyvinul, zjistil že není příliš mnoho zákazníků, kteří by si mohli dovolit software koupit a využít a tak se vrhl na tvorbu vlastních filmů. Zatím co první film Toy Story byl založen na skutečném světě, do kterého byly zakomponované animace, v současné době již Pixar stojí také za řadou filmů, které staví pouze na animaci. Steve Jobs Pixar nezaložil, ale koupil jej za 10 milionů dolarů v roce 1986 od společnosti Lucasfilm. O dvacet let později společnost prodal za 7,4 miliardy dolarů a stal se největším soukromým akcionářem společnosti Disney, které Pixar prodal. Steve Jobs během svého projevu v době, kdy vyšel film Toy Story uvedl.

„Chci si minutu promluvit o místě v historii. Počítačová grafika a komunita okolo ni stoupala posledních dvacet let na po hradbách. Nyní jsme konečně tady, vyšplhali jsme na hradu a jsme v hradu, díky Toy Story. Myslím si, že je to úspěch a mnozí v této místnosti jsou na něj hrdí. Měli bychom věnovat několik minut dnes, na sté výročí od vzniku filmu, uvažování o tom co děláme. Nyní jsme průkopníky, myslím, že jsme významnou odnoží pohyblivého obrazu, tedy animace. Bude to médium v pravém slova smyslu, které má v sobě jedinečné schopnosti. V příštích mnoha letech budeme hledat jeho hranice,“ Steve Jobs.

Dnes nejčtenější

.