Zavřít reklamu

V rozhovoru s MIT Technology Review uvedl Young Sohn, ředitel vývoje společnosti Samsung, uvedl že je uživatel produktů Apple. Sohn začal pracovat v Samsungu v srpnu letošního roku, ale svého Macu, iPadu a iPhonu se nevzdal. Podle jeho slov je hlavní výhodou produktů Apple kompletní ekosystém, který dokázala společnost kolem svých produktů vytvořit. „Používám Mac a vždy jsem jej používal, stejně jako iPad a iPhone. Mám ale také Galaxy. Pokud se podíváte na to čím je Apple silný, není to samotný výrobek, je to ekosystém, jako je iCloud. Líbí se mi, že moje rodina 6000 mil daleko v Koreji je schopna vidět můj rozvrh a vidět všechny mé kontakty a fotky. Je to chytlavá architektura,“ říká Sohn.

Sohn dále poukazuje na to, že zařízení jakou je Galaxy Nexus jsou lepší než iPhone, ale Apple navíc nabízí pohodlí, které zákazník dostává díky ekosystému. Apple přináší důležitý aspekt toho, proč si uživatel oblíbí produkty, tedy takzvaný zážitek z používání daných produktů.. Samsung musí překonat současný model, ve kterém se soustředí pouze na jednotlivé produkty. Musíme se stát součástí ekosystému a zapojit do něj naše partnery, abychom mohli přinést zákazníkům kvalitní uživatelský zážitek.

Co se týká aktuálního vztahu Samsungu a Applu, komentuje Sohn jako vztah konkurenta, ale zároveň také zákazníka Samsungu. Apple totiž od Samsungu kupuje množství výrobků, které používá pro výrobu iPhonů, iPadů a Maců. Společnost Apple navíc hodnotí jako velmi inovativní společnost, to však není žádná novinka.

Dnes nejčtenější

.