Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple v priebehu novembra tohto roku získala značné množstvo patentov, pričom sa všetky týkali nových, futuristických, ale aj starých a už používaných technológii. Dnes táto kalifornská spoločnosť získala od Amerického patentového úradu ďalších päť patentov, ktoré sa ale už týkajú všetkých používaných zariadení a produktov, ktoré spoločnosť Apple predáva. Hádam najväčšou zaujímavosťou nových patentov je fakt, že pod niektorými z nich nájdeme podpísaného i zakladateľa a bývalého CEO jablčnej spoločnosti, Steva Jobsa. Aj toto potvrdzuje fakt, že Steve bol v spoločnosti v priebehu vývoja kľúčových zariadení na správnych miestach a tieto produkty preňho neboli len prostriedkom na zisk peňazí, ale najmä zariadenia, ktoré mali zmeniť svet.

Po „patentovom novembri“, kedy spoločnosť získala patenty na elektromagnetické bezdrôtové nabíjanie, novej krabičke pre zariadenia iPod, repro-slúchadlách a ďalších štyroch patentoch kalifornská spoločnosť získala od U.S. Patent & Trademark Office ďalších päť patentov, ktoré nesú veľmi jednoduché mená.

D671937 (Electronic Device) – Prvý z piatich patentov detailne popisuje dizajn telefónu iPhone 4, ktorý okrem neho využíva aj o rok mladší stroj, iPhone 4S. Zaujímavé však je, že tento patent bol prvýkrát vypísaný až 8. februára 2011, teda v čase, kedy sa už štvrtý model jablčného telefónu predával a kedy už spoločnosť zrejme pripravovala novší 4S.

D671930 (Cover) – Žiadosť o schválenie patentu s týmto číslom bola prvýkrát podaná 5. júna 2010 a na obrázkovej prílohe patentu môžeme vidieť bumper pre iPhone 4, ktorý spoločnosť vyrábala pre problémy s anténou u prvých modelov telefónu s revolučným Retina displejom. Recenziu bumperu môžete nájsť aj na našej stránke.

patents-121204-1

D671947 (Housing for an Electronic Device) – Tretí patent, nazvaný „Housing for an Electronic Device“, bol predložený patentovému úradu 18. februára 2011 a podobne ako pri všetkých predchádzajúcich, aj na tomto sa podielal sir Johnatan Ive. Nákresy obsiahnuté v dokumentácii vyobrazujú hliníkové telo celulárnej verzie nových modelov tabletu iPad, teda iPad druhej, tretej a štvrtej generácie. V súčasnosti nie je známe, či toto isté telo použije spoločnosť Apple aj pri piatej generácii, no keď už využíva ten istý dizajn takmer dva roky, je zrejmé, že sa spoločnosť inšpiruje menším iPad mini a použije jeho telo. Naše predčasné úvahy o budúcoročnom modeli iPad si môžete prečítať priamo tu.

patents-121204-2

D671948 (Cover) – Podobne ako spoločnosť Apple patentovala bumper pre iPhone 4, sa rozhodla patentovať si Smart Cover pre iPad 2, k čomu došlo 20. apríla 2012. Magnetické púzdro Smart Cover bolo predstavené začiatkom roku 2011 spolu s iPad 2 a slúžilo nielen ako kryt pre displej, ale zároveň ho bolo možné použiť aj ako stojan pre zariadenie. Púzdro dostupné vo viacerých farbách podporuje nielen iPad 2, ale aj dvojicu tohtoročných iPadov s displejom Retina.

patents-121204-3

D671898 (Connector) – Finálny patent dnešnej noci predstavuje konektor MagSafe 2, ktorý spoločnosť Apple využíva u počítačov Macbook Air a Macbook Pro s Retina displejom. Žiadosť o patentovanie bola USPTO podaná 9. novembra 2010, teda pred viac ako dvomi rokmi.

patents-121204-4

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.