Zavřít reklamu

Apple podal nové patentové přihlášky mezi které patří mimo jiné patent na sluchátka, která dokáží sloužit také jako reproduktory. Netuším zda byli zástupci společnosti Apple v ČR a SR, kde mají děti jako hlavní zábavu nošení mobilních telefonů v kapse, ze které se line nespecifikovatelný šum a ruch, jenž zřejmě některým uživatelům může připomínat hudbu, ale nový vynález je na světě. Apple se chce zaměřit na to, aby mohlo více uživatelů využít sluchátka k poslechu. Primární zaměření těchto reproduktorů by mělo sloužit při sledování filmů nebo například při poslechu podcastů.

Pokud například dorazíte na dovolenou a zjistíte, že je většina programů v arabštině nebo jiném jazyku, můžete kromě All-inclusive barů využít večery pro sledování filmů nebo seriálů, aniž byste sebou museli vozit reproduktory nebo spoléhat na ne příliš kvalitní reproduktory mobilních zařízení. Sluchátka které Apple přihlásil k patentování obsahují dvojici obvodů. Pokud používáte sluchátka v běžné poloze, slouží jako klasické sluchátka. V momentě kdy z jejich konstrukce otočením vytvoříte reproduktor, přepne se přenos zvuku automaticky na druhý obvod, který obsahuje zesilovač jenž sluchátka promění v reproduktory, které dokáží nabídnout zvuk více posluchačům najednou.

Apple počítá také se zabudovaným čidlem, které automaticky rozpozná, zda jsou sluchátka v blízkosti uší nebo nikoli, aby nedošlo k nechtěnému spuštění například v batohu, kde se může stát, že se poloha sluchátek změní. Jak všichni víme, Apple vlastní několik tisíc patentů a většinu z nich nikdy nevyužil, ovšem nápad se sluchátky, které je možné snadno přeměnit na reproduktor jistě ocení například rodiče, kteří snadno zabaví děti bez toho, aniž by museli mít na uších sluchátka a ničit si tak sluch již od mala.

12

Dnes nejčtenější

.