Zavřít reklamu

Spolu s príchodom iPadu mini a zlacnením iPad 2 na cenu 399€ ostávajú visieť otázniky nad jedným z prvých dotykových zariadení spoločnosti Apple, iPod Touch. Práve toto zariadenie bolo prvým, ktoré využívalo osvedčenú technológiu poprvýkrát predstavenú v roku 2007 s telefónom iPhone. Známy analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities sa nechal vypočuť zahraničným internetovým magazínom AppleInsider, aby oboznámil svet so svojim tvrdením týkajúcim sa práve tohto MP4 prehrávača.

Ming-Chi Kuo, ktorý je známy svojimi presnými predpoveďami týkajúcimi sa ďalšieho vývoju produktov kalifornskej spoločnosti, dnes prehlásil, že aktuálna generácia iPodu Touch uzavrie životný cyklus tohto produktu. Podľa jeho tvrdenia budú predaje piateho iPodu Touch výrazne ovplyvnené predajmi mobilného telefónu iPhone, ako aj predajmi nového, 7-palcového iPadu mini, ktorého úvodná cena je stanovená na 329 dolárov, teda len o $30 viac, ako by sme mali zaplatiť za iTouch. Pán Kuo verí, že Apple nebude príliš investovať do budúcich modelov tohto prístroju. Spoločnosť však doposiaľ predala 3 milióny kusov oboch nových iPodov, ktoré mimochodom nie sú riadne dostupné ani v našich končinách.

Pokiaľ by však Apple prestal zaujímať dotykový prehrávač iPod Touch, stále jestvuje šanca, že spoločnosť tento produkt bude vyrábať, prípadne z neho vyvinie niečo nové, zamerané práve na fotenie, ako tomu je pri aktuálnej generácii. Navyše je to práve iPod Touch, ktorý tvorí viac ako polovicu všetkých predaných iPodov, vďaka čomu drží miesto najpredávanejšieho hudobného prehrávaču série iPod. Ming-Chi mimochodom začiatkom roka predpovedal ukončenie výroby 17-palcového modelu MacBook Pro.

Dnes nejčtenější

.