Zavřít reklamu

Analytik Ming-Chi Kuo sa opäť hlási o slovo a aj keď sa väčšina jeho predpovedí týka Mac a iOS zariadení, tentoraz sa zameral na Apple TV. Analytika očakáva, že Apple v priebehu budúceho roku predstaví ďalšiu generáciu Apple TV, ktorá môže mimo iného priniesť aj podporu pre App Store. Práve nová generácia by mala obsahovať procesor Apple A7, vďaka čomu už aj Apple TV prestúpi na 64-bitovú architektúru.

Samotná Apple TV 4. generácie má podľa analytika predchádzať plnohodnotnej HDTV, ktorú očakáva najskôr ku koncu roku 2015 alebo začiatkom roku 2016. Skutočná HDTV od Applu mala v skutočnosti vyjsť už na konci roku 2014, podľa informácií od zdrojov sa však jej predstavenie odkladá na neurčito. Apple totiž musí najprv vyriešiť niekoľko problémov, aby mala jeho HDTV význam a aby mali zákazníci dôvod kúpiť si práve HDTV od Applu ako televízie od konkurenčných výrobcov. Renomovaný analytik uvádza, že Apple môže v roku 2014 expedovať 8,2 milióna kusov Apple TV s procesorom A7. Predaje tejto novej Apple TV môžu byť ovplyvnené vlastnosťami a analytik predpokladá, že Apple zvýši predaje Apple TV iba vtedy, keď ju obohatí o exkluzívny TV obsah, služby alebo o App Store s aplikáciami a hrami.

Práve o týchto vlastnostiach sa špekuluje, že môžu byť dôležitou súčasťou iTV či HDTV, o ktorej sa už niekoľko rokov špekuluje. Apple mal predstaviť novú generáciu Apple TV údajne už na iPad Media Event, ale na poslednú chvíľu svoje stanovisko zmenil a ohlásenie odložil.

screen
*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.