Zavřít reklamu

Tim Cook během svého rozhovoru minulý týden uvedl, že televizory jsou oblastí intenzivního zájmu společnosti Apple. Původní Apple TV byla vždy pouze okrajovou součástí prodejů Applu a celkově se odhaduje že Apple TV používá v USA zhruba 6 milionů uživatelů, ovšem toto číslo počítá všechny tři generace Apple TV, které se prodávají již několik let a vychází z průzkumu pro magazín Forbes. Nejvíce se samozřejmě prodává poslední generace Apple TV, která svou cenou dává příležitost uživatelům Apple produktů udělat si radost a investovat své finance i do zařízení, které zřejmě nebudou využívat až tak často, ovšem za necelé tři tisíce korun si většina fanoušků značky řekne proč ne, proč si neudělat radost.

Analytička mezinárodně uznávané společnosti Morgan Stanley Katy Huberty se zaměřila na průzkum mezi 1568 domácnostmi v USA, kterých se ptala na zájem o Apple HDTV. Jedenáct procent respondentů uvedlo, že by se velmi zajímali o koupi televizoru od společnosti Apple a s největší pravděpodobností by si ji koupili. To znamená, že v USA by se podle tohoto průzkumu mělo prodat 13 milionů kusů Apple HDTV. Dalších 36% respondentů uvedlo, že by mělo zájem o Apple HDTV, ale stala by se spíše terčem jejich zájmu s případnou možností koupě, nejsou však pevně rozhodnuti, že pokud by je vyloženě nezklamala, okamžitě by ji koupili.

Celkově se tak o Apple HDTV zajímá 46 procent respondentů, což je více než dvojnásobný počet oproti 23% lidí, kteří uvedli že by měli zájem o mobilní telefon společnosti Apple předtím, než jej Apple oficiálně představil. Jen 23% dotázaných totiž před uvedením iPhone uvedlo, že by je telefon s logem společnosti Apple zajímal. Dále pak průzkum ukázal že 46% dotázaných by bylo ochotných zaplatit za Apple HDTV více než 1000$ a 10% by pak sáhlo do kapsy až pro více než 2000$. V průměru byli respondenti ochotni zaplatit 1060$, což je v průměru o 20% více, než zaplatili za jejich současný televizor. Zákazníci tak mimo jiné ukazují, že za produkt společnosti Apple zaměřený na to stejné na co ostatní produkty v dané kategorii jsou ochotni zaplatit více než za jiný produkt v téže kategorii.

Apple-HDTV

Dnes nejčtenější

.