Zavřít reklamu

O chystané službě Apple TV+ informujeme poslední dobou poměrně často. Konec konců, platforma spatří světlo světa již 1. listopadu, a stejně tak i desítky originálních snímků z dílny Applu a dalších studií. Bohužel ne vždy se novinky týkají pouze pozitivních zpráv a nyní tu máme něco, co pravděpodobně zklame fanoušky těšící se na seriál Amazing Stories. Jablečná společnost byla totiž donucena tuto pozoruhodnou sérií odložit na neurčito.

Až doposud to vypadalo, že cesta Applu do Hollywoodu je poměrně bezproblémová, nebo minimálně bez větších karambolů. Bohužel se ale ne vždy zadaří a společnost narazila na tvůrčí konflikt, jenž vyústil až v odložení chystaného seriálu Amazing Stories. Podle nespočtu rozhovorů si chce Tim Cook dělat věci po svém, a ač najal rovnou několik veteránů z filmového průmyslu, došlo k několika potížím. Apple se údajně odmítá podřídit konvencím a zvyklostem Hollywoodu, což producenti seriálu Amazing Stories, Bryan Fuller a Hart Hanson, příliš neschvalují. Podle jejich slov technologický gigant až příliš zasahoval do jejich tvůrčí vize a konstantně jim nabourával jejich snažení o netradiční, v mnoha ohledech kontroverzní snímek. I z tohoto důvodu se oba filmaři rozhodli odejít, což projekt pozdrželo. Na jejich místo nastoupí s největší pravděpodobností Edward Kitsis a Adam Horowitz, kteří s představou Applu nemají větší problémy.

Na rozdíl od spousty veteránů z Hollywoodu se ale k optimismu přiklání například agent Rob Kenneally, který hercům a filmařům zařizuje pohledávky. Podle něj změní Apple způsob, jakým funguje komunikace mezi korporátními společnostmi a umělci. Stejně tak se na iniciativu Applu dívá také Jennifer Aniston, která si střihne roli v chystané The Morning Show. Ta sama uznala, že sice narazila na potíže, ale je ráda, že se spoluprací souhlasila. Konec konců, díky jablečné společnosti si odnese 2 miliony dolarů za epizodu, což rozhodně není malá částka. Apple na pořadu nechce příliš šetřit a investice rozjel ve velkém. Dohromady za dvě série totiž utratí přes 300 milionů dolarů, z nichž 40 milionů půjde do kapsy herečce Reese Witherspoon. Nicméně nezbývá než čekat, s čím se Apple ještě vytasí. Apple TV+ se na naše obrazovky podívá již za měsíc, tudíž ztráta některého z dalších projektů by mohla platformě uškodit, stejně tak i reputaci společnosti.

Dnes nejčtenější

.