Zavřít reklamu

Známy analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities dnes zverejnil ďalšiu správu týkajúcu sa vydania budúcich produktov spoločnosti Apple. Aj keď Kuo už v januári predviedol časovú os, v ktorej zobrazil približné dátumy vydania produktov, dnes sa rozhodol svoje prehlásenie opraviť a konkretizovať, prečo sa niektorých očakávaných produktov dočkáme neskôr, ako bolo pôvodne očakávané. Zmena sa podľa neho týka hlavne troch produktov, ktorými sú iPhone 5S, lacnejší iPhone a v neposlednom rade aj druhá generácia tabletu iPad mini.

Podľa analytika za odložením týchto zariadení stojí jeden základný problém – problém s výrobou komponentov. V prípade iPhone 5S za najväčší problém považuje práve očakávaný senzor odtlačkov prstov, s ktorým má Apple údajne problémy z hľadiska hardvéru i softvéru. Apple musí podľa neho správne vyladiť farby tak, aby zaznamenávanie odtlačkov nebolo problematické a v neposlednom rade musí priniesť podporu technológie do systému iOS 7. Problém budgetového iPhonu bude podľa Kua v posadnutosti Applu priniesť čo najtenšie zariadenie. Práve toto môže spôsobiť problémy s výrobou plastového krytu, ako aj so stavbou prístroju. Posledným problémom pre Apple by mal byť Retina displej pre druhú generáciu tabletu iPad, ktorý pravdepodobne bude niesť meno iPad mini s Retina displejom. Práve on v kombinácii s tenkosťou zariadenia môže spôsobiť, že sa výroba zariadenia oneskorí a môžeme sa ho dočkať až v priebehu leta, podobne ako v prípade ostatných dvoch prístrojov. Zároveň však nevylučuje ani tri ďalšie scenáre, kedy Apple vypustí do obehu svoje zariadenia v časovom rozmedzí August – September, September – Október, Október – November.

kuo_apr13_iphone_ipad_mini_scenarios

Ming-Chi Kuo sa rozhodol vydať svoje vyhlásenie krátko po tom, ako sa na internete objavila správa analytičky Katy Huberty zo spoločnosti Morgan Stanley. Podľa nej by sme sa predstavenia nového iPhone mali dočkať v septembri, pričom v júni na WWDC 2013 dôjde k začiatku testovania iOS 7, podobne ako tomu bolo už v minulosti. Podľa analytičky by mal navyše Apple predstaviť úplne novú aplikáciu, ako napríklad mobilnú peňaženku, ktorá bude následníkom či mladším bratom Passbooku.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.