Zavřít reklamu

Apple Watch Space Gray - iconRenomovaný analytik Ming-Chi Kuo v noci uverejnil novú správu, v ktorej informuje investorov o aktuálnom dianí vo svete Applu. Presnejšie sa zameral na hodinky Apple Watch, ktoré sú od zahájenia predaja nedostatkovým tovarom a mnohí ešte čakajú na to, až im zazvoní kuriér a oznámi, že má pre nich zásielku. Medzi nich patrí prekvapivo aj otec iPodu Tony Fadell, ktorý si svoje hodinky taktiež objednal cez Online Store. Správa o tom, že jedna z najdôležitejších osôb v histórii Applu nedostala Apple Watch, nás celkom prekvapila, najmä keď sme už videli, že osobnosti ako Karl Lagerfeld už dostali špeciálnu edíciu hodiniek skôr, než sa hodinky začali oficiálne predávať.

Analytik však varuje, že záujem o Apple Watch nie je taký vysoký, ako sa pôvodne čakalo. Presnejšie varuje, že predaje Apple Watch môžu v treťom kvartáli fiškálneho roku 2015 klesnúť o 20 až 30%, vďaka čomu Apple predá len 5-6 miliónov kusov. To je však stále viac, než koľko dokázali predať najväčší výrobcovia inteligentných hodiniek behom minulého roku. Kuo nakoniec očakáva, že Apple tento rok predá približne 15 miliónov hodiniek, čo je menej, než koľko pôvodne očakával – 20 až 30 miliónov. Na klesajúcom záujme sa môže okrem (ne)dostupnosti podieľať aj niekoľko problémov, ktoré trápia prvú genráciu Appple Watch. Sem mimo iného patrí absencia killer aplikácií, ktoré by vás donútili kúpiť si hodinky, nedostatočná výdrž batérie, závislosť na iPhone a tiež odozva, ktorá môže byť niekedy pomalšia

Ming-Chi Kuo sa okrem toho podelil o výsledky svojho prieskumu. V ňom väčšina respondentov uviedla, že Apple bude schopný vybaviť väčšinu objednávok v júni/červnu. V tom čase by už dostupnosť nemala predstavovať tak veľký problém ako dnes a počet vyrobených kusov v tomto štvrťroku by už mal uspokojiť dopyt. Okrem toho uvádza, že až 80% všetkých objednávok predstavujú 42mm modely, čo znamená, že väčšia verzia je v tomto prípade oveľa populárnejšia. Tiež to ale môže znamenať, že prieskumu spoločnosti KGI Securities sa zúčastnili predovšetkým muži.

The-Gold-Apple-Watch-May-be-Sold-for-1200-928-76-458790-2
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.