Zavřít reklamu

Na populárnom servery 9to5mac, sa objavili správy o pripravovanej inovovanej modelovej rade MacBooku Pro. Informácie údajne pochádzajú od zdroja, ktorý mal možnosť vidieť na vlastné oči vnútorné súčiastky a ostatné komponenty patriace novej generácii, vybavenej Intel Ivy Bridge procesorom. Najviditeľnejšiu zmenu vraj uvidí každý užívateľ na prvý pohľad, pretože sa týka práve dizajnu. Konkrétne hrúbka zariadení má byť podstatne menšia ako majú súčasné modely, no v porovnaní s Macbookom Air bude o niečo väčšia. Bohužiaľ na úkor tenšieho profilu, bude vo výbave chýbať optická mechanika.

Na ľavej strane nového MacBooku sa má nachádzať konektor pre napájanie známy ako Magsafe spolu s indikátorom nabitia, dva USB porty a výstup/vstup pre audio. Pravá strana podľa zdroja bude disponovať dvojicou Thunderbolt portov, USB vstupom, slotom na SD karty a zámkom Kensington. Podobne ako pri MacBooku Air, bude aj v rade Pro chýbať Ethernet port, ktorý sa nahradí USB-to-Ethernet adaptérom.

Predpoklady ohľadom použitia Retina displeju v nových MacBookoch Pro najnovšie potvrdil aj tento zdroj, ktorý ďalej tvrdí, že nový OS X ponúkne užívateľovi na základe jeho požiadaviek optimálnu kvalitu ostrosti a rozlíšenia, vďaka použitiu HiDPI technológie. Nemá chýbať ani podpora USB 3.0, čím bude zabezpečená široká kompatibilita s najnovšími zariadeniami, využívajúcimi tento nový vysokorýchlostný štandard.

Dátum vydania uvedený nebol, no očakáva sa, že Apple využije na predstavenie nových OS X zariadení práve WWDC, do ktorej ostáva už len niekoľko týždňov. Osobne si myslím, že uvedené informácie vyzerajú veľmi zaujímavo a reálne, avšak nakoľko je bližšie neuvedený zdroj dôveryhodný sa  posúdiť nedá.

thin_mbp_15_comparison
thin_mbp_15_ports
mpb_retinadisplay2

*Zdroj: 9to5mac

Související články


Dnes nejčtenější

.