Zavřít reklamu

Čoraz častejšie sa objavujú správy o tom, že spoločnosť Apple sa chystá uviesť na trh aj 13 palcovú verziu svojho revolučného MacBooku Pro, ktorý disponuje Retina obrazovkou s vysokým rozlíšením. Posledné informácie dokonca naznačujú, že prvý zákazníci, si na menší model pravdepodobne nepočkajú až do októbra ako sa pôvodne uvádzalo. Pretože niektoré zdroje tvrdia, že 13“ Retina MacBook Pro bude dostupný už koncom letných prázdnin. Dokazovať to majú aj najnovšie benchmarkové testy MacBooku Pro s označením 10,2, u ktorých sa predpokladá že patria menšej 13 palcovej verzii, keďže 15 palcový Retina MacBook Pro sa identifikuje pod číslom 10,1.

Aj keď existuje vysoká pravdepodobnosť, že sa môže jednať o podvrh, všetky informácie uvedené v benchmarku Geekbench sa zdajú byť v súlade s tým, čo sa v menšom Retina MacBooku Pro naozaj očakáva. Konkrétne nový model disponuje 2,9 GHz Intel Core i7-3520 procesorom, ktorý je ponúkaný aj pri klasickom MacBooku Pro. Testovanie prebiehalo na operačnom systéme OS X Mountain Lion Build 12A2056. Identifikačné číslo matičnej dosky AFD8A9D944EA4843 naznačuje, že sa nejedná o žiadny zo súčasných modelov, ktoré Apple svojím zákazníkom ponúka.

Konečné skóre činí 7806 bodov, čo je rovnaká hodnota ako dosiahol klasický 13“ MacBook Pro. Avšak ten sa v takejto konfigurácii ponúka len s 8GB kapacitou operačnej pamäte, kým v testovanom modeli sa nachádza 4GB RAM. Či sa jedná o skutočné výsledky, sa dozvieme až po oficiálnom začatí predaja menšej verzie Retina MacBooku Pro, ktorú už netrpezlivo očakáva obrovské množstvo budúcich zákazníkov.

geekbench_macbook_pro_10_2

*Zdroj: primatelabs.com

Dnes nejčtenější

.