Zavřít reklamu

Tisková zpráva: T-Mobile i v letošním roce pokračuje ve vylepšování pokrytí technologií 3G (UMTS FDD). Ta je v současnosti dostupná již pro více než 83 % populace. Operátor navíc přináší svým zákazníkům zdarma zajímavou aplikaci NetworkRadar, díky níž si mohou snadno ověřit kvalitu připojení k internetu a ovlivnit další vylepšování nejrychlejší sítě.

T-Mobile ve spolupráci s nizozemskou společností Oberon Interactive přináší svým zákazníkům jednoduchou aplikaci NetworkRadar. Jejím prostřednictvím mohou nejen otestovat kvalitu svého mobilního internetu, ale také ovlivnit další plány na zlepšování a pokrývání sítě. Aplikace je dostupná jak pro zařízení s operačním systémem iOS (Apple), tak i pro systém Android. Zdarma je ke stažení prostřednictvím AppStoru a Google Play (dříve Android Market).

Přehledné menu aplikace zobrazí nejen rychlost stahování a odesílání dat, ale rovněž odezvu sítě. Naměřené hodnoty se následně složí do jediného ukazatele, který ohodnotí kvalitu mobilního internetu v dané lokalitě. Veškerá měření provedená v rámci této aplikace nejsou započítána do datového FUP limitu. Všechny předchozí výsledky si může uživatel zobrazit v seznamu záznamů nebo na mapce. Aplikace také přináší zákazníkům novinky v oblasti pokrývání a zkvalitňování sítě společnosti T-Mobile.

Získaná data umožní operátorovi získat přesné informace o praktických zkušenostech uživatelů a pomohou označit místa, kde je třeba síť vylepšit. Na oblasti, které jsou pro klienty důležité, se tak může rychle a přesněji zaměřit.

networkradar-screenshot-5
networkradar-screenshot-4

Dnes nejčtenější

.