Zavřít reklamu

Ačkoliv se v minulost vynořily spekulace, že by příští generace MacBooku Air mohla být založena na stále výkonnější platformě ARM, tak alespoň prozatím to vypadá, že se Apple k tomuto kroku nechystá. Alespoň podle rozhovoru analytika Citi Richarda Gardnera se CEO Applu Timem Cookem a Peterem Oppenheimerem, který má v Applu na starosti finance.

Podle Gardnera nepovažují v Applu iPad za regulérní PC, nýbrž za „post-PC zařízení“, čímž vlastně není nutné, aby se lowendové modely klasických MacBooků ocitly namísto dosavadní intelovské architektuře na ARMu.

Slovy Tima Cooka: „Rapidní inovace na platformě iOS v nejbližší době významně rozšíří oblast ve které tablety používáme.“ Podle Gardnera je očividné, že v Applu jsou se svým iPadem spokojeni a očekávají, že naplňuje představy těch, kteří by mohli chtít využívat MacBook Air s ARMem.

macbook-air-lady-2

*Při pohledu na MacBook Air 11″ bledne závistí i nejlepší přítel dámy diamant.

Spekulace ohledně využití ARMu v Macbooku Air se vynořili již v minulém roce, v souvislosti s prohlášením Microsoftu, že jejich stále stoupající výkon  je postačující pro příští generaci redmondského operačního systému. Apple by tedy podle spekulantů neměl zůstat pozadu a na toto zareagovat. Realita je však taková, že  v Cupertinu považují iPady za velmi skvělá a užitečná zařízení a MacBooky za jakýsi vyšší standard, pro náročnější práci.

V rozhovoru došlo i na otázku pořád poněkud vyšších cen jablečných produktů. Ty jsou podle Oppenheimera v pořádku, jelikož firma se stále zaměřuje na vývoj kvalitních a prémiových produktů a tak předpokládají, že zákazníci si za kvalitu připlatí. Zároveň se zmínil, že celý ekosystém iOS dal vydělat vývojářům aplikací více jak $4 miliardy, což v sobě zrcadlí fakt, že v AppStore najdete dostatek užitečných aplikací pro svá iZařízení-a to je další plus pro zákazníka. Dalším významným lákadlem je i  iCloud, který v současnoti využívá více jak 85 milionů lidí po celém světě, ten je podle Tima Cooka významným prvkem pro celou jablečnou společnost. Kompletní recenzi MacBook Air si můžete přečíst zde.

macbook-air-lady-3
*Manželka a její MacBook Air 11″

*Zdroj: Apple Insider, Fotografie: Copyright Letem světem Applem 2012

Dnes nejčtenější

.