Zavřít reklamu

Apple během víkendu vydal d alší betaverzi operačního systému Mac OS X 10.7.3, o tom jsme vás již informovali. Nyní však redaktoři serveru Netkas.org našli v této betaverzi informace o velkém množství nových funkcí s názvem Tahiti. Tahiti je kódové označení pro nové 28nm grafické karty AMD, které vyjedou z výrobních linek v lednu/januáru 2012. Server MacGadget.de poukazuje na to, že tyto grafické karty musí být použity jedině v počítačích Mac Pro, jelikož to jsou jediné počítače z nabídky Applu, které používají desktopové grafické karty. Ve všech ostatních počítačích Apple se používají mobilní verze grafických karet.

Apple aktualizoval Mac Pro před více jak 15 měsíci, v červenci 2010 a jak ukazují výkonostní testy, nejnovější řada počítačů iMac a MacBook Pro se již v „surovém“ výkonu vyrovná výkonu počítačů Apple Mac Pro v základní konfiguraci. Samozřejmě jsou počítače Mac Pro s ostatními stroji od Applu neporovnatelné, vzhledem k možnostem rozšíření a konfigurace Mac Pro. Jak vyplývá ze statistik, jen velmi nízké procento zákazníků si kupuje Mac Pro v základní konfiguraci.

Na druhou stranu to, že grafické karty s označením Tahiti opustí výrobní linky v lednu/januáru roku 2012 nemusí nutně znamenat, že se okamžitě začnou montovat do Mac Pro. Techto aktualizovaných strojů se však s největší pravděpodobností dočkáme již v prvním čtvrtletí roku 2012. Aktualizace, která Mac Pro potká by měla být významná, vzhledem k době mezi aktualizacemi.

*Zdroj: Netkas.org

Dnes nejčtenější

.