Zavřít reklamu

Server 9to5mac.com zveřejnil informaci (potvrzenou několika nezávislými zdroji), podle které by měl Apple velice brzy začít prodávat nový model mobilního telefonu iPhone (a s největší pravděpodobností i pátou generaci multimediálního přehrávače iPod Touch). Samotný prodej by měl být zahájen buď 7. nebo 14. října, ovšem počítá se i s možností předobjednání, které by mělo být spuštěno již 30. září.

Znamená to tedy, že nový iPhone páté generace by mohl být představen již v průběhu září. I když internetem kolují „zaručené“ informace o tom, jak bude nový iPhone vypadat a co bude umět, jisté zatím není téměř nic. S největší pravděpodobností by jej však měl pohánět dvoujádrový procesor Apple A5, který Apple používá v druhé generaci tabletu iPad. Chybět by neměl ani vylepšený fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů. Dále se spekuluje o zcela novém navigačním softwaru, díky kterému by Apple konkuroval Nokii, která nabízí mapové podklady pro Symbian zcela zdarma. Zda bude navigace opravdu dokončena do zahájení prodeje nového modelu zatím není jisté, nicméně v aktuální vývojářské beta verzi iOS 5 lze najít hned několik odkazů na společnost TomTom, která patří na poli navigací k absolutní špičce.

Lze tedy předpokládat, že Apple v průběhu září uspořádá další z řady tradičních prezentací, na které představí finální verzi iOS 5 a uvede nový iPhone a iPod Touch.

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.