Zavřít reklamu

Ako si iste pamätáte, čierny model iPhonu 4 mal pár problémov. Najčastejšie sa objavujúce a najpreberanejšie boli problémy práve s anténou a proximity senzorom. Problémy s anténou sa Apple rozhodol riešiť rozdávaním puzdier zadarmo, aj to len na určitý čas. Teraz, keď sa biely iPhone postupne objavuje v obchodoch, začínajú sa objavovať prvé testy, ktoré sú zameraná hlavne na problémy, ktorými sa neslávne preslávil čierny model. Poučil sa Apple a napravil svoje chyby?

Death Grip

Death Grip je miesto na iPhonoch 4. generácie, ktoré sa nachádza na ľavej strane prístroja pri spojeniach dvoch antén. Pokiaľ sa dotknete oboch antén naraz, príde k nepríjemnému výpadku siete.  Aspoň tak to bolo doteraz pri čiernych iPhonoch, pokiaľ ste nepoužívali kryt alebo obal, ktorý toto miesto prekrýval. Podľa talianskeho serveru iSpazio, ktorý tento biely iPhone testoval, práve biela verzia má lepšiu anténu a výpadok signálu nie až tak citeľný ako pri čiernom modely. Zatiaľ je ťažké povedať, či Apple niečo zmenil vo výrobnom procese alebo sa jedná len o náhodu pri testovaní. Na presnejšie výsledky si budeme musieť počkať ešte pár dní, dokiaľ sa neobjavia ďalšie nezávislé testy. Pokiaľ ste moc nedočkavý, určite si ho budete môcť vyskúšať na vlastnej koži u operátorov, keďže biely iPhone je v Českej republike dostupný od dnešného dňa.

Proximity senzor

Proximity senzor bola druhá najväčšia chyba, ktorá sa objavila v iPhone 4. V skratke povedané, proximity senzor slúži na to, aby počas hovoru sa displej telefónu deaktivoval, a tým neprišlo k nežiadaným, neúmyselným dotykom hlavou, respektíve uchom. Na bielom iPhone si ho môžete ľahko všimnúť, udrie vám hneď do očí, keď sa pozriete na vrchnú časť, kde sa nachádza reproduktor. Na čiernom modely nie je vidno, pretože je schovaný pod čiernym povrchom telefónu. Práve na čiernom modeli nie vždy správne vyhodnotil, kedy má displej deaktivovať. Táto chyba bola už dávno softvérovo odstránená, preto podľa môjho názoru by ju biely model obsahovať nemal, kedže obsahuje najnovší iOS. Potvrdil to aj taliansky server iSpazio, ktorý nakoniec vyslovil záver, že tento senzor pracuje skvele, teda presne tak, ako sa od neho očakáva. Chyba sa teda neopakuje a vyzerá to tak, že Apple sa na svojich chybách už poučil.

Dnes nejčtenější

.