Zavřít reklamu

Každý z nás se občas musí něco učit. Je jedno jestli to jsou cizí jazyky, chemické vzorce nebo názvy kostí v lidském těle, vždy u toho strávíme spoustu času a většinou nás to moc nebaví. Proto si vytváříme různé pomůcky, díky kterým je učení efektivnější a strávíme s ním méně času. Většina z nás zná metodu „kartiček“, kdy slovíčka napíšeme na kartičky tak, aby na jedné straně byl význam v cizím jazyce a na druhé straně jeho český překlad. Při učení procházíme kartičky a podle znalosti je řadíme různě hluboko do balíčku tak, abychom si opakovali častěji slovíčka, která neznáme.

Slovy autora

Program Learni vychází z této jednoduché metody, uživatel však nepotřebuje nůžky na stříhání kartiček a nehrozí mu, že se rozsypou v autobuse. Learni obsahuje inteligentní výukový algoritmus, který sleduje vývoj učení jednotlivých slovíček a přizpůsobuje se individuálním schopnostem uživatele, takže celý proces učení je tak ještě efektivnější a zabere méně času. K vytvoření Learni mě přivedlo, že jsem se během studia potřeboval učit nějakým efektivním způsobem a v App Store neexistovala aplikace, která by mi skutečně pomohla, odpovídala mým představám a jednoduchostí se podobala kartičkám z papíru.

Při vývoji Learni jsem se zaměřil na jednoduchost ovládání. Aplikace nerozptyluje množstvím zbytečných nastavení a obsahuje přesně to, co bych jako uživatel od takové aplikace očekával.

screenshot_s_3screenshot_s_1

Aplikace pomůže především studentům, kteří se potřebují “biflovat” hodně učiva z paměti. Výborným pomocníkem je při výuce cizích jazyků. Učit se můžete jednotlivá slovíčka, i jejich použití ve větách apod. Learni mohou použít starší lidé pro trénování paměti. Jádrem aplikace je záložka „výuka“, na které se uživateli objeví otázka, na kterou si v duchu odpoví a správnou odpověď zobrazí dotekem ovládacího prvku. Posuvem ovládacího prvku uživatel ohodnotí svou znalost faktu. Měkké „fuzzy“ hodnocení znalosti slovíčka zjednodušuje rozhodování uživatele a nerozptyluje ho od učení. Fakta se lze učit obousměrně – například z češtiny do angličtiny a opačně. K přehledu o aktuální znalosti naučené látky a pokroku ve výuce slouží tlačítko umístěné v pravém horním rohu obrazovky. Stisknutím tohoto tlačítka se uživateli zobrazí podrobné grafy. Další důležitou částí aplikace je záložka „editace“ určená ke spravování jednotlivých balíčků. Zde lze vytvářet nové balíčky, editovat jejich obsah, slučovat je a nastavovat vlastnosti. Záložka „vyhledávání“ slouží k rychlému vyhledávání v kartičkách se základním filtrováním výsledků.

Záložka „Nastavení“ mimo jiné umožňuje zálohování jednotlivých balíčků formou exportu textových souborů a import uložených záloh, popř. souborů vytvořených v počítači.

screenshot_s_4xscreenshot_s_4

Aplikace Learni je dostupná v iTunes App Store za cenu 1.59 Euro zde.

Dnes nejčtenější

.