Zavřít reklamu

Když Apple poněkud překvapivě zakopal válečnou sekeru v letitém soudním sporu se společností Qualcomm, nakonec z toho vzniká (možná trochu nucená) spolupráce. Apple na svých vlastních 5G modemech pracuje a jen tak hotové nebudou. Qualcomm má k dispozici řešení, které Apple může využít a tak se také od letoška děje. Nyní vyšlo najevo, jak dlouho bude Apple Qualcommu platit velké peníze za to, že si budou iPhony a iPady rozumět s 5G sítěmi.

Na veřejnost se dostaly dříve utajované části soudního spisu, týkajícího se vleklé právní války mezi Applem a Qualcommem. V jedné části vyrovnání se explicitně zmiňuje, v jakých obdobích bude Apple vydávat nové produkty a jaké modely modemů budou tyto produkty obsahovat. S jistotou tak víme, že Apple v období od 1. června 2021 a 31. května 2022 vydá nějaké produkty, které budou obsahovat modem Snapdragon X60.

Další produkty, které Apple vydá v období od 1. června 2022 do 31. května 2024 budou obsahovat další dva zatím neoznámené 5G modemy od Qualcommu, pravděpodobně půjde o Snapdragony X65 a X70.

Na základě výše zmíněného je tak s největší pravděpodobností jasné, že bude Apple 5G modemy Qualcommu využívat ještě téměř čtyři roky. Není zcela jasné, kdy společnost docílí produkce vlastních 5G modemů, původní předpoklady často zmiňovaly roky 2021 nebo 2022. Jakmile se tak stane, dá se očekávat, že Apple nasadí co největší množství svých vlastních modemů do nových zařízení a modemy použití modemů od Qualcommu bude jen v takové míře, aby se vyhovělo poněkud vágnímu prohlášení z mimosoudního vyrovnání.

Dnes nejčtenější

.