Zavřít reklamu

iPad mini poprvé spatřil světlo světa před více než deseti lety a za dobu své existence si stihl vybudovat celkem solidní uživatelskou základnu. Zatím poslední generace – iPad mini 6 – byla představena před dvěma lety a nyní to vypadá, že bychom se v příštím roce mohli dočkat generace sedmé.

Tvrdí to známý analytik Ming-Chi Kuo, který dále uvádí, že sériová výroba iPadu mini 7 začne již v prvním čtvrtletí roku 2024. Mimo jiné Kuo v sérii svých nedávných příspěvků na Twitteru podotýká, že se nejspíše v příštích 9 až 12 měsících neobjeví žádný nový model iPadu, a to právě z toho důvodu započetí masové výrobu příští generace iPadu mini. Kuo původně zastával názor, že bychom se aktualizovaného iPadu mini mohli dočkat ještě v průběhu letošního roku, během dalších týdnů ale svůj postoj přehodnotil. V souvislosti s příští generací iPadu mini Kuo uvedl, že by měl být osazen novým a výrazně výkonnějším procesorem.

O tom, že bychom se v příštím roce mohli dočkat nového iPadu mini, je přesvědčen také další analytik Ross Young. U analytiků ale zatím nepanuje jednoznačná shoda v tom, zdali Apple svůj iPad mini 7. generace vybaví technologií ProMotion, Young ale této variantě není příliš nakloněn. Současný iPad mini, vydaný v září 2021, je vybaven 8,3″ displejem, čipem A15 Bionic, konektorem USB-C, zamykacím tlačítkem s Touch ID a podporou 5G sítě v případě verzí s mobilním připojením.

Dnes nejčtenější

.