Zavřít reklamu

Apple tu a tam koupí nějakou společnost a její know-how využije pro své produkty a služby. Nedávno takto odkoupil startupovou společnost Stamplay, která byla založena v roce 2012 a specializuje se na cloud, administraci webu a zpracování dat. Společnost nesdělil, jaké plány má do budoucna s touto společností, nicméně za ni zaplatila zhruba 5,6 milionů dolarů (skoro 130 milionů korun), což je poměrně nízká částka ve srovnání s podobnými akvizicemi. Žádné revoluční know-how tedy zřejmě nákup Applu nepřinese.

Stamplay byla založena Nicolou Mattinem a Giulianem Iacobellim. Na založení firmy získali peníze pomocí crowdfundingu (což je v podstatě princip Kickstarteru). Poté za pomoci dalších investorů. V roce 2016 vyhrála cenu od společnosti Visa za nejlepší startup roku. Jelikož se společnost specializuje na cloudová řešení a zpracování dat, je možné, že některá její řešení se Apple pokusí aplikovat i na svůj iCloud, potažmo na systémy v rámci firmy uvnitř. Jak však má Apple ve zvyku, detaily o tomto nákupu se jen těžko dozvíme. Kalifornský gigant totiž tuto akvizici zatím ani nikterak nekomentoval.

Zhruba před půl rokem Apple koupil společnost Spektral, která se zabývá především zpracováním zeleného pozadí (green green) v reálném čase a zvládá oddělit lidi od pozadí a přenést je do prostředí s alternativní kulisou. Mnozí analytici si od této akvizice slibují vylepšení pro fotoaparáty tuto společnost Apple odkoupil údajně za 31 milionů dolarů. O měsíc později koupil technologický gigant společnost Silk Labs, která se zabývá umělou inteligencí. V tomto případě Apple skutečně hluboko do kapsy nesahal, neboť obchod vyšel jen na 4 miliony dolarů. V budoucnu se tak možná dočkáme vylepšení pro Siri.

apple-stamplay-fb

Dnes nejčtenější

.