Zavřít reklamu

Fotky kontaktů ve Zprávách

V CarPlay verzi aplikace Zprávy se začnou konečně objevovat fotky kontaktů, díky čemuž tak nebudete muset spoléhat při kontrole notifikace jen na to, že koutkem oka z displeje vašeho vozu přečtete jméno toho, kdo vám píše, ale dokážete jej identifikovat právě i pomocí fotky. Ty jsou zobrazeny jak při otevření aplikace Zprávy v seznamu příchozích zpráv, tak samozřejmě v příchozích notifikacích vedle jména. 

Nové možnosti nastavení tichého režimu

K dispozici budou i nové možnosti nastavení tichého režimu vašeho iPhonu v případě, že chcete režim vyzvánění jako takový po usednutí do vozu a aktivaci CarPlay změnit. Na výběr bude konkrétně ponechání vašeho nastavení, se kterým jste usedli do vozu, a dále pak vypnutí a zapnutí tichého režimu.

iOS-18-CarPlay-5

Barevný filtr pro osoby s vadami zraku

Jablíčkáři s vadami zraku ocení přidání barevných filtrů, které jim pomohou ve využívání CarPlay tím, že jeho barvy upraví tak, aby jej lépe viděli. K dispozici je hned několik filtrů, které odpovídají očním vadám. 

iOS-18-CarPlay-2

Hlasové ovládání 

Ovládat CarPlay půjde díky iOS 18 a jeho funkci Zpřístupnění nově i hlasem přes Siri, které budete zadávat pokyny a ona je bude z iPhonu zrcadlit právě v CarPlay. Zde je ale třeba jedním dechem dodat, že čeština zde bohužel chybí. 

iOS-18-CarPlay-7

Rozpoznávání zvuků

Poté, co v minulosti dorazila na iPhony funkce pro rozpoznání zvuků, přidal tuto vychytávku nyní Apple taktéž do CarPlay. Díky tomu tak bude CarPlay nově ukazovat upozornění na zvuky, které iPhone „přečte“ jako důležité, rozpozná je a následně na ně upozorní. 

CarPlay-Sound-Recognition

Dnes nejčtenější

.