Zavřít reklamu

Možná tomu ani nebudete chtít věřit, ale zamykací obrazovku iPhonu se dvojicí ikon ve spodní části – konkrétně pak se svítilnou a fotoaparátem – používá Apple již od prvního bezrámečkového iPhonu, kterým byl iPhone X z roku 2017. A až letos – tedy v roce 2024 – uživatelům konečně umožní si tuto dvojici ikon přenastavit na jiné, které jim budou vyhovovat podstatně více. Co naplat, že přesně po této možnosti mnozí volali vlastně už od roku 2017 a vydání iPhonu X. 

Dvojici aplikací spustitelných přes ikony na zamykací obrazovce bude možné vyměnit za nepřeberné množství možností a funkcí v čele s poznámkami, překladačem, rozpoznáváním hudby a tak podobně. Na video, které zachycuje rozhraní pro přenastavení ikon se všemi možnostmi se můžete podívat níže a s předstihem si tak udělat jasno v tom, co si na zamykací obrazovku nakonec přeci jen nastavíte. 

Přidání vymodlené možnosti změnit funkce zapnutelné ze zamykací obrazovky však není to jediné, čím šel Apple jablíčkářům ohledně přizpůsobení jejich telefonů naproti. K dispozici je rovněž i řada nových možnosti nastavení pro akční tlačítko iPhonů 15 Pro, čímž dává Apple do jisté míry najevo, že s ním do budoucna skutečně počítá a že jej nasadí u všech iPhonů 16 a právě proto se jej chystá v iOS 18 učinit ještě využitelnějším. 

iPhony 15 Pro kompatibilní s iOS 18 a Apple Intelligence seženete ve slevě zde

Dnes nejčtenější

.