Zavřít reklamu

Záruční opravy iPhonů a Apple Watch budou nově opět o něco složitější, respektive omezenější. Apple totiž před pár dny provedl zásadní změnu svých servisních podmínek, která se týká jak jeho vlastních servisů, tak i těch autorizovaných. Ta se týká konkrétně oprav displejů Apple Watch a iPhonů poškozených jednom vlásečnicovou prasklinou. 

Doposud Apple uznával coby bezplatné záruční opravy případy prasknutí displeje ve formě jediné vlasové praskliny, pokud nedošlo k žádnému viditelnému jinému poškození nebo jasnému bodu nárazu na zařízení, které tuto prasklinu způsobilo. Jinými slovy, pokud nebyl Apple schopen přímo vyloučit to, že displej prasknul samovolně, což se ve výjimečných případech vinou výrobních vad a tak podobně může stát, vzal tato poškození „na milost“ a zákazníkům je bezplatně opravil. To se ale nyní mění. Po změně podmínek záručních oprav se už totiž prasknutí displeje ve formě jedné vlásečnicové praskliny nebere jako oprava uznatelná v rámci záruky a tedy pokud zákazník servis navštíví s požadavkem na výměnu, nebude mít nárok na bezplatnou opravu, ale vše bude třeba zaplatit. 

Jelikož se jedná o interní změnu záručních podmínek Applu, zřejmě nikoho nepřekvapí, že se k ní společnost veřejně nevyjádřila a ani o ní veřejně neinformovala. V diskuzních fórech nicméně jablíčkáři poukazují na to, že právě tyto opravy byly vždy relativně diskutabilní, jelikož některé servisy jim byly nakloněnější nežli jiné a tedy byly schopné uznávat tyto opravy v rámci záruky snáz. Optikou Applu se tak dost možná jedná „jen“ o snahu sjednotit služby svých servisů a to i na úkor toho, že budou změnou znevýhodněni uživatelé. 

Veškeré služby autorizovaného servisu si můžete prohlédnout zde

Dnes nejčtenější

.