Zavřít reklamu

Pokud jste si mysleli, že vás v dnešní době již nic nepřekvapí, pak Spacetop G1 by možná přece jen mohl. Jedná se totiž o první laptop na světě, který nabízí místo displeje VR brýle. Klasické tělo laptopu je tedy doplněno o brýle, které jsou k němu připojené pomocí kabelu a zobrazují v rozšířené realitě operační systéme SpaceOS, který zobrazuje klasická okna, ve kterých se pohybujete pomocí trackpadu samotného počítače a píšete na klasické fyzické klávesnici.

Celou tuhle záležitost pak pohání procesor Qualcomm Snapdragon QCS8550 se 16GB operační paměti a svá data můžete ukládat na paměť o kapacitě 128GB. Výrobce neudává, jak dlouho by měla vydržet baterie o kapacitě 60 Wh, ovšem co dodává je rychlost jejího nabíjení a ta se pohybuje na úrovni 2 hodin z 0 % na 85 % kapacity.

Samotné brýle jsou vybaveny dvojicí OLED displejů s rozlišením 1920×1080 pixelů pro každé oko. Displeje nabízí frekvenci 90Hz. Samozřejmostí je pak například Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 nebo 5G. Laptop taktéž nabízí eSIM a zároveň i slot pro nano SIM karty. Co celkem překvapí vzhledem ke konceptu celého stroje, je 5MP webkamera. Výrobce chce v rámci předobjednávek za tento stroj 1700$ s tím, že později bude cena 1900$. Pokud se vám líbí Vision Pro jako zařízení na práci, ale chcete něco levnějšího a chcete také fyzickou klávesnici a trackpad, pak je Spacetop G1 tím pravým ořechovým právě pro vás.

Dnes nejčtenější

.