Zavřít reklamu

Na záběrech Street View v rámci služby Google Maps se dá nalézt ledacos. Nouze zde není nejen o bizarní či děsivé záběry, ale také o ty roztomilé. Zlatý retrívr jménem Maru se stal nečekanou hvězdou Street View, když se během mapování ostrova Jukdo v Jižní Koreji nehnul od fotografa Google Maps. Přátelský pes se tak stal neoficiálním průvodcem a ochotně pózoval na snímcích.

Fenka Maru, která na ostrově žije už sedm let, je známá svou přátelskostí k turistům i místním. Během focení dokonce na fotografa počkala, když se v lese na jednu chvíli vzájemně oddělili. Ostrov Jukdo, dříve známý jako Boussole Rock, je oblíbenou turistickou destinací pro své dechberoucí scenérie Maru se stala oblíbenou na internetu poté, co ji uživatelé Google Maps objevili a sdíleli její snímky na sociálních sítích i na diskuzní platformě Reddit. Celkově fenku našli na více než tisícovce záběrů. Mnoho lidí ocenilo její přátelskou povahu. Fenka v hodnocení na Google Maps sklízí nadšené recenze a pětihvězdičková hodnocení. „Maru je velmi přátelská k turistům i k místním,“ uvedl kupříkladu jeden z uživatelů. „Odteď nechci nic jiného, než aby mě Google prováděl pomocí zlatého retrívra,“ žertuje jiný.

Případ Maru není ojedinělý. V minulosti se stal virálním například také toulavý pes z Gruzie, který se díky tomu, že na stejném místě neustále čeká na krmení od turistů, stal místní atrakcí na Google Maps.  Fenka Maru tak slouží jako další důkaz, že i obyčejní psi dokáží potěšit a pobavit miliony lidí po celém světě.

Dnes nejčtenější

.