Zavřít reklamu

Na našem magazínu jste se mohli již nesčetněkrát dočíst různé příběhy o tom, jak jablečná lokalizační síť Najít pomohla vystopovat ztracené či ukradené předměty. Ne vždy se však využití sítě povede tak, jak má. Skvělým příkladem je příhoda z ledna 2022, kdy Najít nasměrovalo policii hledající ukradený automobil se zbraněmi a penězi na dům stařenky z Denveru. 

Tehdy 76letá stařenka zažila v lednu před dvěma lety nemalý šok, když k ní vtrhlo policejní komando s cílem jednak získat zpět vůz se zbraněmi a penězi a jednak zadržet zločince, kteří se o jeho odcizení zapříčinili. Vůz pak stopovali právě skrze Najít, jelikož v něm měl zůstat telefon jeho řidiče. Právě tento styl stopování se však ukázal jako nešťastný, jelikož policii nasměroval zcela špatně. Na adrese totiž nenašli ani vůz ani zloděje, ale jen starou ustrašenou ženu, pro kterou byla tato návštěva velkým šokem. 

S trochou nadsázky se však dá říci, že všechno zlé je pro něco dobré. Denverské úřady, které celou záležitost prověřovaly, totiž nyní přikleply stařence odškodné ve výši 3,76 milionu dolarů, tedy asi 87 000 000 Kč. Přešlap policie tedy vyšel město opravdu draho. 

Dnes nejčtenější

.