Zavřít reklamu

MS OneNote

Microsoft OneNote je populární multiplatformní bezplatná aplikace pro psaní poznámek. Aplikace OneNote je při pořizování poznámek neuvěřitelně velkorysá, což jí umožňuje přizpůsobit se jakýmkoli vašim konkrétním potřebám. Každý zápisník je vytvořen po vzoru kroužkové vazby, takže je rozdělen do sekcí s podsekcemi nazývanými stránky. A každá stránka je v podstatě plátno, na které můžete přidat jakoukoli poznámku, kamkoli chcete. Můžete sem hodit nějaké obrázky, kliknutím kamkoli přidat textové poznámky, a její verze pro iPad nabízí podporu Apple Pencil.

Aplikaci MS OneNote stáhnete zde.

Google Keep

Většina poznámek nemá být osamocená – slouží k určitému účelu. Mají vám připomenout, že máte poslat e-mail příteli, pomoci vám načrtnout novou knihu nebo jednu z milionu dalších věcí. Tyto další věci často vyžadují, abyste použili nějakou další aplikaci nebo službu. Pro uživatele, kteří využívají více služeb a aplikací od Googlu, bude skvělým pomocníkem Google Keep. Někomu nicméně nemusí vyhovovat její relativně jednoduchý vzhled a fungování.

Aplikaci Google Keep stáhnete zde.

Obsidian

Obsidian je poznámková aplikace pro iPhone, která vám pomůže uspořádat si myšlenky a poznatky. Umožňuje vám vytvářet poznámky, vzájemně je propojit a sledovat vaše myšlenky. Obsidian podporuje Markdown, což je formát pro psaní textu, který je snadno čitelný a upravitelný. Její verze pro iPad nabízí také podporu Apple Pencil, samozřejmostí je možnost synchronizace napříč platformami.

Aplikaci Obsidian stáhnete zde.

Joplin

Joplin je open source aplikace pro psaní poznámek a úkolů, která zvládne velké množství poznámek uspořádaných do sešitů. V poznámkách lze vyhledávat, kopírovat je, označovat a upravovat. K poznámkám lze připojovat obrázky a další soubory. Aplikace pro iOS podporuje vykreslování v markdown. Poznámky lze synchronizovat s ostatními zařízeními prostřednictvím služeb Nextcloud, Dropbox, OneDrive nebo Joplin Cloud. Aplikace Joplin je multiplatformní.

Aplikaci Joplin stáhnete zde.

Dnes nejčtenější

.