Zavřít reklamu

Poznámky jsou jak v operačním systému iOS, tak v macOS, skvělou aplikací. Můžete si do nich zapisovat nákup, vaše myšlenky, důležité věci, které byste neradi zapomněli, a mnoho dalšího. Jednou ale může nastat den, kdy nebudete mít k dispozici žádné zařízení s logem nakousnutého jablka. Poté může nastat panika, protože u sebe nebudete mít poznámky, které zrovna potřebujete. Pomocí dnešního návodu už to ale nebude žádný problém, jelikož si ukážeme, jak jakoukoliv poznámku, kterou napíšete, exportovat do PDF. PDF si poté můžete poslat kam potřebujete, tudíž nebudete aplikaci Poznámky potřebovat. Jak na to?

Jak exportovat poznámku do PDF

Na našem Macu nebo MacBooku přejdeme do aplikace Poznámky. Zde si buď rozklikneme nebo vytvoříme poznámku, kterou chceme do PDFka uložit. Poté klikneme v horní liště na záložku Soubor. Z rozevíracího menu, které se zobrazí, vybereme možnost Exportovat jako PDF. Otevře se okno, ve kterém si můžeme poznámku pojmenovat podle potřeby a taktéž můžeme zvolit, kam se výsledný PDF soubor uloží. Doopravdy je to tak jednoduché. Výsledné PDF bude vypadat stejně, jako v Poznámkách. Najdete zde samozřejmě text, ale i obrázky, tabulky a vše ostatní, co se v poznámce nacházelo.

Vždycky, když jsem si potřeboval uložit nějakou poznámku jinam, než do zařízení od Applu, dělal jsem si komplikovaně snímky obrazovky. Teď mi nezbývá nic jiného, než se jen tlouct do hlavy, jelikož vytváření snímků obrazovky bylo zbytečně složité. Teď už ale naštěstí znám tento návod, a stejně tak jej znáte vy – stačí v aplikaci párkrát kliknout a PDF je na světě.

Mac Apps 7

Dnes nejčtenější

.